Зекономили: вартість одного «Пакунку малюка» менше 3,5 тисяч гривень, а не 5, як планувалося

19.10.2018, 13:03 Переглядів: 4 377

 

В цю вартість входить сама коробка та її вміст, а також послуги з упаковки, пломбування і транспортування

Цієї осені кременчуцькі новонароджені почали отримувати «пакунок малюка» - безкоштовну коробку, наповнену необхідними для малюка і мами речами. Це урядова ініціатива, пілотний національний проект з соціального захисту сімей з дітьми та підтримки розвитку відповідального батьківства, який стартував 1 вересня поточного року. 


 


Під час ввпровадження ініціативи заявлялося, що орієнтовна вартість baby box - до 5000 гривень. Одразу після того, як українці почали отримувати коробки у Мережі з'явилась купа відео та постів в яких люди піддавали сумніву вартість вмісту пакунка. Одне з таких відео зняв і відомий медійний педіатр Євген Комаровський:



16 жовтня на Урядовому порталі з'явилась інформація про реальну вартість дитячої коробки. Директор офісу UNOPS Андрій Буряковський наголосив, що вартість одного пакунка складає 3 тис. 377 грн 80 коп. В цю вартість входить сама коробка та її вміст, а також послуги з упаковки, пломбування і транспортування.


Спочатку передбачалося, що речі для новонароджених коштуватимуть 5 тисяч гривень, але вдалося зекономити. Основний постачальник компонентів для пакета - компанія «ТК-Домашній текстиль», з якою було укладено контракт на поставку. Обирали серед шести компаній. Прогнозна економія коштів від запланованих з даного проекту складає понад 179 млн грн, і як ними розпорядитися, мають вирішити регіони та Уряд. Офіс зі свого боку рекомендує закупити додаткові «пакунки малюка», щоб забезпечити плавний перехід на початок 2019 року.


Як повідомила гендиректор Директорату стратегічного планування і євроінтеграції Міністерства охорони здоров’я Ірина Литовченко, до «пакунка малюка» МОЗ рекомендувало не включати жодних медикаментів, бо їх має призначати лікар, та жодних пляшечок і дитячих сумішей, бо необхідно підтримувати грудне вигодовування.


До речі, ще 16 вересня до редакції «Телеграфа» потрапили фотографії пакунку малюка, який видали кременчужанці. Його зміст дивіться у матеріалі: «Пакунок малюка» у Кременчуці: як він виглядає та як відгукуються матусі. У тому ж пакунку у документах був перелік вкладених речей та зазначалась його вартість - 3 тисячі 300 гривень, тож не зовсім зрозуміло, звідки увесь хайп*, щодо невідповідності вартості...


Зазначимо, що «пакунк малюка» - не українська вигадка, їх видають матусям в багатьох країнах світу. Одними з перших і найвдаліших реалізацій проекту вважають фінську коробку. Але слід зважати на те, що фіни видають бебібокси уже багато років, а Україна - лише перший рік, тож матимемо надію, що українські коробки також розвиватимуться з кожним роком і їх розробники враховуватимуть побажання користувачів і педіатрів.


Материнські коробки в інших країнах:


*Hype — інформаційний шум, ажіотаж, криклива реклама і в тому числі обман, емоційне збудження і т.д. 

Автор: Руслана Горгола Джерело відео: youtube.com

А вам видали «пакунок малюка»?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх