Журналістка проти рішення мерії Кременчука: судову справу знову відклали

2.10.2018, 12:02 Переглядів: 3 027

Лариса Гориславець оскаржує рішення виконкому про затвердження Порядку відкритих слухань по тарифах. Справа блукає судами вже рік

Сьогодня, 2 жовтня, Автозаводський районний суд (суддя Діна Андрієць) розпочав слухання справи за позовом журналістки та громадської активістки Лариси Гориславець до виконкому Кременчуцької міської ради. Нагадаємо, позивач вимагає скасувати порядок відкритих слухань про тарифи, ухвалений у 2017 році з порушенням Закону «Про доступ до публічної інформації». Сам Порядок сформований таким чином, що унеможливлює участь громади в ухваленні рішень по тарифах — пропозиції не розглядаються і не враховуються. Це вже показала практика.


Виконком усіляко затягує розгляд справи: спочатку оскаржував підсудність справи Автозаводському районному суду у Харківському апеляційному суді. Апеляційний суд визнав, що справа підсудна Автозаводському райсуду — і нарешті, як уже сказано, суд почав розглядати справу по суті.





Проте сьогодні представник відповідача (виконкому Кременчуцької міської ради) не з'явився у судове засідання, зазначивши, що юристи зайняті в інших судових засіданнях. Крім того, запросив у суду додатковий час на ознайомленні з документами для подання заперечень.


Суд оголосив перерву у засіданні, а наступну дату призначив 9 листопада.


Справу, як уже сказано, суд ніяк не розгляне уже рік. Тим часом надавачі послуг проводять так звані слухання за затвердженим виконкомом Порядком, який обмежує права кременчужан — і на сьогодні, 2 жовтня, якраз призначені слухання про підвищення тарифів проводить КП «Теплоенерго». Лариса Гориславець та її представник адвокат Жаклін Бендік подали заяву про забезпечення позову — призупинення дії рішення виконкому про Порядок слухань, що мало б унеможливити їх проведення, а відповідно, ухвалення нових тарифів. Заява подана через канцелярію, на час судового засідання суд її не отримав. Таким чином, вона поки що не розглянута.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх