Вони працюють: вартість проїзду в транспорті Полтави зменшили на 1 гривню

27.09.2018, 16:44 Переглядів: 3 429

 

Ще вчора проїзд був по 5 гривень, а сьогодні - по 4

У тролейбусах та автобусах Полтави зменшили проїзд до 2 та 4 гривень, про це повідомляє прес-служба Полтавської міської ради. Щоправда проїзд знизився лише у комунальному транспорті, що належить КП «Полтаваавтоелектротранс». У приватному транспорті вартість проїзду лишилася незмінною - 5 гривень.


Нагадаємо, що вартість проїзду у громадському транспорті у Полтаві була оскаржена в суді ще три місяці тому, проте вирок в силу вступив лише зараз, після рішення виконавчого комітету Полтавської міської ради. 



Начальник відділу транспортних перевезень та зв'язку Юрій Сябро на розгляд виконкому представив два проекти рішень щодо переможців конкурсу перевізників та затвердження коефіцієнта співвідношення кількості пасажирів-пільговиків до пасажирів, що оплачують проїзд.


Зокрема, нині затвердили наступні коефіцієнти:

  • КП «Полтаваелектроавтотранс» (автобуси) – 3,56;
  • КП «Полтаваелектроавтотранс» (тролейбуси) – 1,59;
  • ТОВ «ЄВРОБУС ПОЛТАВА» – 1,92;
  • ТОВ «ЛЮКС-ПОЛТАВА 2009» – 1,98;
  • ПП «ЛЮГ» – 2,48;
  • ТОВ «ДЕЛКО КОМПАНІ» – 2,66;
  • ТОВ «ТК ЕКСПРЕС – ЛАЙН» – 2,36;
  • ТОВ «ВІРАЖ – В» – 1,36;
  • ФОПЩербаку Павлу Олексійовичу – 1,80;
  • ФОПДаніку Віктору Сергійовичу – 2,26.


Заступник міського голови Олексій Чепурко зауважив, що зазначені коефіцієнти будуть переглядати, аби ні в кого не виникало претензій з цього приводу:


- Коефіцієнти, які були затверджені сьогодні, викликають у нас низку питань. Тому ідуть перемовини з організаціями по проведенню нових досліджень, які б не викликали питань ні у перевізників, ні у мешканців. Зараз основне – компенсувати перевізникам витрати на безкоштовне перевезення пільгових категорій. Щоби не створювати вкрай неприємних ситуацій з відмовою у безкоштовному перевезенні.


Олексій Чепурко ще раз підкреслив, що усі пільгові категорії, визначені ухваленим рішенням сесії, мають право безкоштовного проїзду. У разі виникнення проблем з цього приводу, заступник міського голови порадив зверталися за телефоном 15-80. Він зауважив: на усі порушення з боку перевізників міська влада буде реагувати жорстко.


Секретар міської ради також повідомив, що надходять непоодинокі скарги щодо недотримання графіків руху транспорту у далековіддалені мікрорайони міста. Тож доручив начальнику відділу транспортних перевезень та зв'язку взяти це питання під особистий контроль.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: facebook.com Фото: Ніна Король
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх