Чому кременчужани на «Солодкому Кременчуці» з усіх ласощів обирали батони

25.09.2018, 09:00 Переглядів: 3 197

А ви вже спробували батони зі смаком дитинства?

 

На вихідних, 22-23 вересня, центр Кременчука ярмаркував – містяни святкували прийдешній день міста фестивалем «Солодкий Кременчук».

На фестивалі безліч локацій, і кожен, швидше за все, знайшов собі щось до душі: тут і «пінне шоу» від пожежних на площі Незалежності, і традиційні будиночки солодощів та смаколиків на площі Перемоги, і виставка техніки, і спортивні заходи, й екскурсії, і концертна програма, а ще - купа всіляких дегустацій та майстер-класів… Ну як втриматися і не сходити подивитись на весь цей святковий гамір? Але все ж товктися у юрбі таких же допитливих кременчужан не хотілося, тож вирішили вирушити на фестиваль зранку: і не спекотно, і не надто велелюдно.


Одразу ж вирушили за смаколиками на площу Перемоги – йшли скуштувати якоїсь дивини: тайського смаженого морозива або кріококтейлів. Одразу звернули увагу, що біля одного з будиночків товчеться юрба, тоді як біля інших - від сили по кілька людей. Яким же було наше здивування, коли виявилось, що це будиночок «Кохнівського хлібокомбінату». Тобто з усіх ласощів, які пропонували виробники на площі, черга вишикувалась за звичайнісіньким батоном!  А хлібокомбінат же відновив роботу лише у серпні. До реконструкції він був у повному занепаді, зруйнований на 60-80%. Його реконструкція тривала півроку, а зараз хлібозавод випікає 17 тонн нарізних батонів на добу! І ось, всього за місяць, їх батони підкорили серця кременчужан і уже користуються такою популярністю.


Там проходила дегустація нарізного батона. Дійсно, на прилавках лежали «золоті» батони, а дівчатка пригощали охочих шматочками пухкого хліба, змащеного маслом. Ми простояли кілька хвилин, а черга за батонами не закінчувалась. Хтось куштував і відходив, хтось просив ще, а хтось одразу купував цілий.


 


Щоб розібратись, у чому ж секрет такого бажаного батона, ми запитали у Віолетти, яка саме пропонувала черговим містянам скуштувати шматочок цього батона, чому біля їхнього будиночка стільки людей?


 


У нас проходить дегустація нарізного батона від «Кохнівського хлібокомбінату», - розповіла Віолетта. – Він користується популярністю, люди підходять, куштують, беруть одразу цілий батон.


Чому ж він такий популярний? Чим відрізняється від інших?
Він виготовлений за рецептурою, якій понад 50 років. Батони випікають на Кохнівському хлібозаводі за найвищими стандартами, згідно з технологією ГОСТ ТУ 134. Кожен етап виробництва автоматизований від початку і до виходу із печі. А у його  складі – лише борошно, дріжджі, сіль та цукор.  Жодних хімічних домішок чи розпушувачів. Тому наші батони нагадують смак батонів із дитинства. Особливо люди старшого віку, коли куштують, кажуть, що впізнають.
Ми не жили 50 років тому і не можемо підтвердити чи спростувати те, що батон за смаком схожий, тож вирішили запитати у дегустаторів.


- Вперше спробувала батон Кохнівського хлібозаводу після його відновлення, зізналася нам 62-річна кременчужанка Ніна. – Знаєте, хороший був завод, а потім 10 років простояв… Добре, що знову працює. І батон смачний, схожий на той, що був раніше. Ну, знаєте, у мене в молодості. Тепер купуватиму такий у «Маркетопті».



 

- Я скептично поставився до реклами, - розповів 50-річний Антон. – Зараз звідусюди чути, що «50 років тому батон був смачніший». Про 50 років тому – не пам’ятаю, але пам’ятаю з дитинства, що батон дуже любив, тож і вирішив спробувати, а раптом і насправді такий же! Ну, дуже схожий: м’який, пухкий, солодкуватий. Не такий, як, знаєте, зараз, хліб буває настільки м’яким, що неможливо відрізати, бо розпадається одразу. Цей – дуже смачний хліб і щільний, чи що.


 


Ну добре, старші люди підтвердили, що батон нагадує їм смак дитинства, а молодь чому тоді за ним у черзі стоїть. Запитали у молодої мами Тетяни, яка пригощала шматочком батона із шоколадним маслом 3-річного сина Дмитрика.

- Я постійно тепер цей батон купую – малому подобається, - зізналась Тетяна. – Тим більше, що прочитала, що у нього нічого шкідливого не кладуть, а лише натуральні продукти. Це важливо, коли обираєш, чим годувати дитину. Зараз так багато різних домішок у всьому, добре, що хоч хліб є без домішок і розпушувачів усяких.


 


Після такого ми не змогли піти з порожніми руками – взяли одразу три різних батона на пробу: нарізний, дорожній і сімейний. Нас запевнили, що вони відрізняються не лише вагою, але і на смак. Що ж – продегустуємо!

Автор: на правах рекламы
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх