На Полтавщині затримали хакера, який викрав логіни, паролі та дані банківських карт з 2,5 тисяч комп'ютерів

21.09.2018, 10:35 Переглядів: 3 281

 

Чоловік написав вірус, який викрадав персональні дані власників уражених комп’ютерів, а також використовувався для прихованого майнінгу

На Полтавщині кіберполіція викрила хакера, який написав вірус, що викрадав персональні дані власників уражених комп’ютерів, а також використовувався для прихованого майнінгу. Як повідомляє прес-служба поліції, вірусом було уражено більше 2,5 тисяч комп’ютерів.


Отримавши доступ до враженого комп’ютера, зловмисник отримував усі відомості про збережені у браузері логіни, паролі, дані банківських карт, дані про гаманці криптовалют та файли з робочих столів.


У четвер, 20 вересня, прокуратура Полтавської області спільно зі співробітниками слідчого управління ГУНП в області та Департаменту кіберполіції НПУ здійснила обшук у помешканні 32-річного мешканця Гадяцького району та задокументувала факт розповсюдження ним шкідливих програм через інтернет для несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерів інших користувачів.



З місця обшуку вилучили мобільний телефон та комп’ютерну техніку. Під час її попереднього огляду, спеціалісти з кіберполіції виявили на комп’ютері чоловіка розроблене ним шкідливе програмне забезпечення.


За даним фактом розпочато кримінальне провадження провадження за ст.361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України та  ч.2 ст. 361 (незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж). Зловмисника затримано в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання щодо оголошення йому про підозру.


Тривають невідкладні слідчі дії.

 

Прокуратура Полтавської області закликає громадян, які постраждали від хакерської атаки звертатися до органів прокуратури за номером (0532) 60-81-32.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх