Карантин через амброзію ввели у Полтавській області

18.09.2018, 13:31 Переглядів: 4 412

 

25 районів Полтавщини потрапили під карантин

Карантинний режим через збільшення площ, засмічених амброзією полинолистої, ввели в 25 районах Полтавщини. Про це під час апаратної наради в Полтавській ОДА повідомив начальник Головного управління Госпродпотребслужби в Полтавській області Геннадій Пікуль.


Як зазначив Геннадій Пікуль, в області діють лише 7 районних і 2 міські програми боротьби з амброзією. На виконання цих програм в 2018 році з районних та міських бюджетів виділили 3 млн 380 тисяч гривень.


- Причина поширення амброзії в області - безвідповідальність керівників господарств, сільськогосподарських підприємств та посадових осіб. Вчасно не провели необхідний комплекс заходів по боротьбі з небезпечним карантинним рослиною, - зазначив Геннадій Пікуль.


Не ведуть боротьбу зі шкідливою рослиною у Великобагачанському, Зіньківському, Котелевському, Машівському та Чорнухинському районах.


Також Геннадій Пікуль зазначив, нині розробили проект програми боротьби з амброзією на 2018-2022 рр. Однак цю програму не профінансували.


За нескошену амброзію передбачено штрафи: на фізичну особу від 51 до 140 грн, на юридичну – від 136 до 255 грн.


Заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький дав доручення Службі автомобільних доріг в Полтавській області та «Агентству місцевих доріг» знищити амброзію на узбіччях автодоріг загального і місцевого користування. Зробити це повинні до 1 жовтня цього року.

Теги: карантин
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх