Мешканці Піщаного під Кременчуком бажають перебувати під цілодобовим наглядом

16.09.2018, 16:02 Переглядів: 5 742

  

З Кременчуцького району подали 18 проектів «Громадський бюджет Полтавської області»

З 14 вересня розпочалося голосування за проекти Бюджету участі Полтаської області. Бюджет участі Полтавської області - це як Громадський бюджет тільки на обласному рівні, він передбачає 6 млн грн. Це удвічі більше ніж минулоріч, коли виділяли 3 млн грн.  



Цього року для участі в Бюджеті участі подали 260 проектів з усієї Полтавщини. Загалом з Кременчуцького району подали 18 проектів. Це в 3,5 рази більше ніж минулого року, коли мешканці Кременчуцького району подали лише 5 проектів.



Мешканці Піщанської ОТГ надіслали проект «Встановлення систем відеоспостереження в Піщанській об’єднаній територіальній громаді»У ході реалізації даного проекту планується встановити системи відеоспостереження в Піщанській громаді, а саме: 

  • 10 відеокамер в с. Гориславці
  • 8 відеокамер в с. Кривуші
  • 10 відеокамер в с. Піщане

 


А у селі Ройове Кременчуцького району планують облаштувати спортивно-розважальний майданчик. 


- Село Ройове одне з найвіддаленіших сіл, що входять до складу Кам’янопотоківської сільської ради. Занепад соціальної інфраструктуру та незадовільне транспортне сполучення. створило ситуацію в якій діти та молодь не мають змоги повноцінно займатися спортом і відпочивати. Даний проект направлений на створення осередку для культурного дозвілля жителів села Ройове, шляхом облаштування спортивно-розважального майданчика, - йдеться у поясненні проекту.


В селі Бурти бажають зовнішнє освітлення. Проектом передбачено будівництво вуличного освітлення для забезпечення надання послуг з освітлення вулиці у вечірній та нічний час, що покращить якість життя громади, зменшить рівень злочинності, кількість нещасних випадків та дорожньо-транспортних пригод. Освітлення планують провести від ТП 540 до вул. Залізничній. 


Мешканці Кам'яних Поток запропонували облаштувати рекреаційну зону на березі Дніпра «Затишний Сиваш». 


- Відсутність доступних облаштованих місць відпочинку населення у оздоровчий період – одна з головних проблем для мешканців с. Кам’яні Потоки. Для забезпечення потреб у соціально-культурному відпочинку громади необхідне створення рекреаційних зон для всіх вікових категорій та груп населення. Рішенням цієї проблеми є облаштування зони відпочинку на березі річки Дніпро, - повідомляється в поясненні до проекту.


Мотузковий парк запропонували у селі Рокитне Омельницької об’єднаної територіальної громади Кременчуцького району. Створення мотузкового парку в громаді допоможе зацікавити дітей в проведенні свого дозвілля в колективах своїх однолітків на свіжому повітрі, організувати здорове дозвілля підростаючому поколінню і не тільки. Після встановлення даного комплексу ми матимемо можливістьзабезпечити умови для відпочинку та фізичного розвитку дітей, які займаються активним відпочинком.


Спорт для молоді просувають і в селі Омельник. Там запропонували проект «Реконструкція спортивної споруди в с. Омельник по вулиці Одарченківській, 13 Кременчуцького району, Полтавської області». Проектом передбачена реконструкція спортивної споруди, що є частиною спортивного комплексу (частково огороджений стадіон з одним футбольним полем та недобудованими глядацькими трибунами).


Розвитком здорової молоді зацікавлені і в Кам'яних Потоках, там крім зони відпочинку пропонують облаштувати спортивно-ігровий майданчик на території стадіону «Лози». Мешканці впевнені, що облаштування спортивно-ігрового майданчика сучасним обладнанням, дасть можливість забезпечити цікаве дозвілля дітей та молоді, стане підґрунтя для популяризації здорового способу життя та спорту.


На території Кам’янопотоківської сільської ради пропонують встановити зупинки для шкільного автобусу та громадського транспорту. 


- В селах Садки та Кам’яні Потоки не достатня кількість зупинок громадського транспорту. Через це діти та інші мешканці громади, чекаючи автобус, змушені стояти під палючим сонцем, дощем, снігопадом, що небезпечно для їх здоров’я. Тож, встановлення зупинок це не тільки комфорт, а й безпека дорожнього руху, - повідомляється на сайті.


Активні мешканці Кам’яних Поток пропонують ще реставрувати та модернізувати танцювальний майданчик на території Центру культури та дозвілля. 


Також вони хочуть встановити систему вуличного відео спостереження в селах Садки та Кам’яні Потоки Кременчуцького району.


- Даний Проект направлений на встановлення системи зовнішнього відеоспостереження в Садківській, Кам’янопотоківській школах, Центр культури та дозвілля, ДНЗ «Ялинка», та по вул. Миру. Реалізація Проекту дозволить покращити охорону громадського порядку в селах, здійснювати профілактику правопорушень та попереджувати скоєння злочинів.


Спортивно-ігровий майданчик «Sport Happy (Спорт Хеппі)» планують встановити в с. Недогарки Кременчуцького району. Створити спортивно-ігровий майданчик для дітей дошкільного та шкільного віку з метою забезпечення рухової активності під час проведення прогулянок, спортивно-фізкультурного дозвілля та занять з фізичної культури на свіжому повітрі.


Мешканці Недогарок хочуть спортивний комплекс. У рамках реалізації проекту передбачено облаштування сучасного спортивного комплексу під відкритим небом на території с. Недогарки, біля приміщення сільського клубу. Цей спорткомплекс дасть можливість мешканцям с. Недогарки отримати місце для проведення щоденних занять спортом, масових фізкультурно-оздоровчих заходів та стане улюбленим місцем відпочинку та активного дозвілля для всіх мешканців села.


 


У Потоках хочуть літню сцену в парковій зоні. Проект «Будівництво літньої сцени в парковій зоні с. Потоки Кременчуцький район Полтавської області» розрахований на будівництво сцени розміром 12х10 м та висотою 1 м від поверхні землі з гримерною та роздягальнею. Сцена розрахована на проведення культурних заходів, як на рівні села, сільської ради так і районних свят та фестивалів.


В селі Салівка пропонують провести ІІІ регіональний гастрономічно-фольклорний фестивалт «Золоте колосся Полтавщини». Проектом передбачено здійснення заходів, спрямованих на проведення традиційного фестивалю «Золоте колосся Полтавщини», метою якого є збереження, розвиток та примноження кращих традицій аматорського мистецтва; вшанування професії хлібороба; згуртування жителів громади навколо вирішення проблем, пов’язаних з технічним та естетичним забезпеченням проведення дійства, яке покликане урізноманітнити культурне життя Салівської громади.


 


Недогарківська громада хоче облаштувати зону відпочинку і розвитку з поліфункціональною альтанкою для мешканців Недогарківської громади Кременчуцького району. Проект передбачає облаштування альтанки та Зони Відпочинку і Розвитку в центрі села Недогарки, біля приміщення ліцею. Проектом заплановано придбання альтанки, закупівля рослин, матеріалів для об’єктів зеленої архітектури, благоустрій конкретної ділянки території, формування міні-дендрарію з хвойних рослин, облаштування місця для проведення дозвілля, розвиваючих екскурсій, релаксаційних та пізнавальних заходів.


У Новій Знам'янці хочуть облаштувати пляж біля урочища "Водопад" та розчистити русло річки Сухий Кагамлик. 


- Урочище «Водоспад» є дуже популярним серед жителів села Нова Знам’янка та міста Кременчука. Але р. Сухий Кагамлик вже довгі роки потребує розчищення русла, берегової зони річки та укріплення дамби, яка знаходиться біля даної ділянки річки. Тож ці заходи дадуть змогу розчистити та окультурити водойму та створити для людей безпечну та комфортну зону відпочинку.


В селі Вільна Терешківка запропонували встановити спортивно-ігровий майданчик. На території Вільнотерешківського клубу вже будується футбольне міні-поле зі штучним покриттям. Для довершеності та комплексності даного об’єкта спортивної інфраструктури не вистачає майданчика зі спортивно-ігровим обладнанням для діток та вуличних тренажерів для підлітків та молоді села. Це дасть змогу дітям займатися спортом та активно відпочивати у вільний час.


Жителі с. Майбородівка мають гостру потребу в облаштуванні літньої сцени на території села для організації сільських свят та концертів. Проектом пропонується облаштувати місце для проведення свят, закупивши будівельні матеріали та провівши заходи по благоустрою території та глядацької зони.


В основному мешканці Полтавської області подавали проекти з встановлення чи реставрації памяток та скульптур, встановлення майданчиків спортивних, розвиток туризму, безбарєрний доступ, встановлення сонячних батарей, а також встановлення відеокамер та баків для сортування сміття. 


Проголосувати можна через онлайн-платформу «Громадський бюджет» шляхом авторизації особи за допомогою системи «BankID» чи електронного цифрового підпису або шляхом заповнення паперового бланку в пунктах голосування.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх