Мандрівник з Японії побував в Кременчуці

7.09.2018, 15:30 Переглядів: 5 262

 

Шоган вражений гостинністю кременчужан

6 вересня до Кременчука завітав гість з Японії, веломандрівник Шоган Камеда. Шоган з міста Кіото, Японія, йому 42 роки. Його подорож триває вже дев’ять років, з них три роки пішки і шість - велосипедом.


В групі «Велосипедисти Кременчука» було опубліковано пост про приїзд до міста веломандрівника, який напередодні завітав до Полтави. На жаль, полтавські велосипедисти повідомили про наміри Шогана за кілька годин до його приїзду в наше місто. Але все ж знайшовся учасник групи Олександр Міхно, який зміг відірватися від своїх справ та зустріти незвичайного гостя на залізничному вокзалі. Олександр влаштував обід та невеличкий ремонт велосипеда Шогана. Вже ввечері учасники групи «Велосипедисти Кременчука» влаштували невеличку екскурсію містом для мандрівника з Японії та поспілкувалися з ним.


Він з радістю відповідав на всі питання. Треба відмітити його привітність та бажання спілкуватися. Останнє його і надихнуло стати мандрівником. На питання чи є у нього сім’я, Шоган повідомив, що в нього є батьки та сестра, які чекають його вдома, в Японії. Шоган до від’їзду був інструктором з великого тенісу. Коли ж його запитали, чи планує він поставити свій велосипед на відпочинок і коли, він посміхаючись відповів: «ніколи, тільки після смерті».


В Україні гість з Японії перебуває вже місяць. До України Шоган приїхав з Румунії. Його цікавить історія українського козацтва, після Батурина він побуває в Чигирині. Україна стала для мандрівника шістдесятою країною, яку він відвідав в рамках своєї подорожі. Перебуваючи в Україні, вчить українську, розуміє деякі слова. Ми з групою вчора спілкуіалися з Шоганом російською, українською та англійською.


Шоган вражений гостинністю кременчужан. До речі, гостинність українців - це одна з відмінностей між Японією та Україною, за словами Шогана. Характеризуючи Китай, велотурист повідомив про велику кількість сміття в країні.


Подорожує Шоган без грошей, хоч і важко уявити, що таке можливо.


Як і в Полтаві, так і в Кременчуці веломандрівника поселили в себе небайдужі кременчужани. За що хочеться подякувати їм, або, мовою Шогана, сказати: «арігато».


Веломандрівник після України планує їхати до Молдови. А далі його шлях пролягатиме на південь, де він зможе комфортно подорожувати в зимовий період. Сьогодні ж, 7 вересня, подорож веломандрівника продовжиться в Світловодську. Де його чекають місцеві велосипедисти.


Бажаємо Шогану цікавих зустрічей та нових вражень від мандрівки.

Автор: Дмитро Желєзнов Джерело фото: Дмитро Желєзнов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх