Навіщо на субсидію у Кременчуці вимагають довідку з Пенсійного фонду?

22.08.2018, 17:02 Переглядів: 9 725

Кременчужанам надходять СМС від управління соцзахисту про те, що для призначення субсидії потрібно додаткову довідку

До редакції «Телеграфа» звернулася кременчужанка Наталія. Вона розповіла, що отримала СМС-повідомлення від Крюківського управління праці та соцзахисту населення: на отримання субсидії попросили надати довідку ОК-7 (з Пенсійного фонду).


«Можливо, у вас є якась інформація про перелік документів для отримання субсидії? Перечитала всі постанови Кабінету міністрів, але ніде не знайшла, щоб до управління соціального захисту населення потрібно було надати довідку ОК-7. СМС з УСЗН отримали у п'ятницю - про те що потрібно надати довідку ОК-7 до 22.08. Одне питання: навіщо? І знайомим прийшли такі ж СМС», - написала Наталія.


Чинний Порядок призначення субсидій, дійсно, не передбачає надання таких довідок — достатньо заяви та декларації про доходи. Інші документи УСЗН отримують самостійно за запитами. Як пояснила Людмила Ревега, начальник управління праці та соцзахисту населення Крюківського району, довідки за формою ОК-7 (про сплату єдиного соціального внеску) просять не в усіх заявників. А лише в тих, щодо яких з управління Пенсійного фонду надійшла інформація про несплату ЄСВ.


- Ми хочемо уточнити цю інформацію, а раптом людина платила ЄСВ, а з якихось причин це не відображено у даних Пенсійного фонду? Тому й просимо надати такі довідки, щоб людина не позбулася субсидії через помилку, - пояснила Людмила Ревега.


Нагадаємо, за оновленими правилами призначення субсидії, на цей вид допомоги не мають права громадяни, які не сплачують ЄСВ (або за яких ЄСВ не сплачує роботодавець, якщо йдеться про найманого працівника).

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх