Небувала активність: лише за добу петицію проти собору на площі Перемоги підписало більше 250 кременчужан

15.08.2018, 10:27 Переглядів: 5 870

 

Тепер її має розглянути мер

15 серпня петиція проти будівництва собору на площі Перемоги набрала необхідну для розгляду кількість голосів - 260. На це знадобилась лише доба - зареєстрував звернення на сервісі електронних петицій мерії Артем Сліпець учора, 14 серпня.


Автор обурювався тим, що на сесії Кременчуцької міськради мер не дав голосу активістам, які виступали проти забудови найбільшої площі Кременчука й висували аргументи на свою користь. Артем пропонував винести рішення з цього питання на розгляд кременчуцькою громадою.


Громада підтримала ініціативу і за добу петицію підписало більше 250 кременчужан. Цього достатньо для розгляду звернення міським головою Віталієм Малецьким. Тож чекатимемо на відповідь мера.


 


Відмітимо, що зауваження та пропозиції, щодо будівництва собору на площі приймали в мерії з 8 вересня по 6 жовтня 2016 року, а 6 жовтня 2016 року були проведені громадські слухання, на яких проти будівництва практично ніхто не висловився. 


Тоді ж, у 2016-му, кременчужани не підтримали петицію проти забудови площі.


14 серпня на сервісі подачі електронних петицій Президенту України з'явилося одразу три звернення проти будівництва собору на площі Перемоги в Кременчуці. Автор всіх трьох - кременчужанка Тетяна Мироненко. Для їх рогляду доведеться назбирати аж 25 000 підписів.


Така кількість петицій пов'язана з тим, що 9 серпня на сесії Кременчуцької міськради депутати вирішили надати в постійне користування релігійній громаді Свято-Успенської Української православної церкви Київського патріархату ділянку площі. «За» був відданий 31 голос.

На сесії були присутніми й активісти, які зібрали голоси проти будівництва собору на площі. Вони намагалися виступити, але вже після того, як за проект рішення проголосували депутати. Мер не дав слова активістам з питання собору.


Цікаво, що востаннє петиція набирала необхідну для розгляду мером кількість голосів ще у травні 2016 року - це було звернення кременчуцьких журналістів, щодо усунення Кременчуцькою міськрадою та виконкомом порушень Закону «Про доступ до публічної інформації».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх