Футболісти «Кременя» протестували полтавських бразильців

2.08.2018, 11:41 Переглядів: 3 359

 

"Ворскла" переглянула новачків з Бразилії в дії, а "Кремінь" переглянув ще кількох потенційних новачків

1 серпня футболісти "Кременя" зіграли товариський матч з основною командою "Ворскли" на стадіоні "Лтава" в Крутому Березі.



Полтавці зранку представили новачків з Бразилії: 23-річного захисника Artur Sergio Batista de Souza (Artur) із клубу «Інтернасіональ» (Порту-Алегрі) покликаний закрити позицію лівого оборонця, а 21-річний форвард Niсolas Mores da Kruz (Nicolas Careca) з «Греміо» гратиме в атаці. Контракт оборонця, який перейшов до «Ворскли» на правах вільного агента, розраховано до кінця 2020 року, а форвард на правах оренди виступатиме у Полтаві щонайменше один сезон. 


 

Востаннє представники країни вічного футболу та карнавалів з’являлися у Полтаві ще за часів «Ворскли-Нафтогаз» (2003 рік). У команді під керівництвом Андрія Баля тоді грали оборонець Фабіо Перейра та нападник Карлос Естебан Фронтіні.


А вже ввечері бразильців протестували на футболістах "Кременя". Новачки "ворсклян" добре проявили себе в грі. 


«Ворскла» - «Кремінь» 2:1

Голи: Кобахідзе 28', Карека 39’ - Черній 62’

«Ворскла» (1 тайм): Ткаченко, Артур, Мартиненко, Гіоргадзе, Пердута, Кравченко, Шарпар, Кобахідзе, Кадимян, Кулач, Карека.

«Ворскла» (2 тайм): Різник, Чижов, Мазур, Сапай, гравець на перегляді, Чеснаков, Скляр (Шаповал, 85), Мисик, Габелок, Ребенок, Коломоєць.

«Кремінь»: Олійник, Бичков (ГНП, 46), Курелєх (ГНП, 60), Ченбай (Ентін, 46), Вовкодав (Іванченко, 38), Піскун (Серденюк, 46), ГНП (Астахов, 46, Куць, 75), Степанчук (Богданов, 46), Сидоренко (ГНП, 46), Бєлоусов (Черній, 46), Павлик (ГНП, 60).

Головний тренер – Ігор Столовицький

*ГНП - гравець на перегляді



Гра, в якій зі стартових хвилин у складі полтавців вийшли одразу п'ять легіонерів. Важко навіть і пригадати, коли востаннє в історії ворсклян таке траплялося, про це повідомляє прес-служба "Ворскли". До 20-ї хвилини «Ворскла» створила три слушних нагоди. «Кремінь» одного разу мав перспективний «стандарт», та не скористався з цієї нагоди. На 28 хвилині тонким пасом Карека вивів на ворота Кобахідзе, і Сандро відкрив рахунок у грі - 1:0.


На 39-й Кадимян пройшов лівим краєм, і віддав поперек на Кареку. Новобранець сильно пробив без обробки, і куля пішла трішки вище поперечини. Своєю надійністю та майже ювелірними передачами запам'ятався й інший бразилець, лівий захисник Артур. За дві хвилини до завершення першого тайму відкрив лік своїм голам за «Ворсклу», поки в неофіційній зустрічі, після індивідуальних дій і точного удару Ніколас Карека - 2:0.


У перерві Василь Сачко повністю оновив склад, та зі свіжими силами господарі поля понеслись уперед, демонструючи хороший контроль м'яча. На 57-й хвилині Сапай віддав на Мисика, той пробив зльоту. Вийшло ефектно, проте «куля» просвистіла над поперечкою. На 60-й хвилині після обрізки ворсклян та виходу в атаку нападника «Кременя» Юрія Павлика, реально виручив команду, накривши кулю внизу юний воротар Різник. Свій гол кременчужани забили на 64-й хвилині, коли відверто помилилась полтавська оборона - рахунок скоротився після голу Костянтина Чернія, 2:1.


Гарна, розмашиста атака вдалася полтавцям на 78-й хвилині. Мисик віддав із правого краю на Габелка. Артем без обробки пробив - вище воріт. Невдовзі своєю спробою удару здалеку хотів здивувати кіпера «Кременя» Скляр, але м'яч оминув «рамку». За шість хвилин до завершення гри, своєчасно вийшовши з воріт, вибив ногою кулю в поле, нейтралізувавши загрозу, Різник. Потужним ударом із-за меж карної зони намагався забити Чеснаков - вище. По тому Шаповал, також неточно. Невдовзі прозвучав фінальний свисток, який сигналізував про перемогу «Ворскли» у спарингу.


Після гри бразильці поділилися своїми враженнями від гри:


Керманич "Кременя" Ігор Столовицький заначив, що у товариському матчі зміг переглянти кількох новачків.


- Хороша, бойова гра, не дивлячись на товариський статус. Зіграли, так би мовити, змішаними складами, дали пограти хлопцям, які мали небагато ігрового часу у офіційних матчах. Так, «Ворскла» володіла ігровою перевагою, але у нас був шанс зрівняти рахунок і могли завершити матч з позитивним результатом. Проте, у таких матчах, це не головне. Я побачив для себе усе, що хотів і переглянули на фоні хорошого суперника потенційних новачків, - цитує прес-служба "Кременя" головного тренера "синьо-білих" Ігоря Столовицького.


Вже 4 липня "Кремінь" зіграє третій матч в чемпіонаті, суперником "синьо-білих" буде "Миколаїв-2". Початок гри о 18.00. 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ФК "Ворскла"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх