«Громадянська війна в Іспанії ХХ століття нагадує ситуацію в Україні XХІ століття», - художниця Анна Арламова

26.07.2018, 08:04 Переглядів: 4 358

 

У Кременчуці відкрилась виставка художниць із Німеччини Анни Арламової та Ютти Цикон-Форверк

24 липня в Картинній галереї Наталії Юзефович відкрилась виставка художниць із Німеччини: Анни Арламової - «Іспанські мотиви» на вірші Федеріко Гарсії Лорки та Ютти Цикон-Форверк - «J love Kremenchuk». Виставка поєднала у собі музику, поезію і живопис, адже, як казав Леонардо да Вінчі, живопис - це поезія, яку бачать, а поезія - це живопис, який чують. Тож кременчужани побачили поезію Анни Арламової.


- Сьогодні ви зустріли щасливу людину, якій вдалося втілити свою мрію - створити серію робіт, присвячених життю та творчості улюбленого поета Федеріко Гарсії Лорки. Ця людина - я, художник Анна Арламова, - такими словами мисткиня відкрила власну виставку.


Жінка зізналася присутнім, що з дитинства захоплюється творчістю іспанського поета і студенткою навіть створила кілька ілюстрацій до його творів, але лише зараз спромоглася підготувати цілу виставку, присвячену Лорці.


12 травня у Тюбінгена відкрилась спільна виставка художниць Анни Арламової та Ютти Цикон-Форверк. Саме графічну частину цієї виставки, натхненну віршами Федеріко, Анна і привезла до Кременчука.


- Мене питають: чому сам Лорка і чому зараз, - продовжує пані Анна. - Чисто інтуітивно, кожен художник відображує світ, який його оточує. Я думаю, що громадянська війна в Іспанії ХХ століття нагадує ситуацію в Україні XХІ століття, на привеликий жаль.


Інша учасниця виставки - Ютта Цикон-Форверк - вперше виставлялася у Кременчуці у 2013 році і ось кременчужани знову можуть насолодитися її роботами, виконаними аквареллю по сирому. Ютта дуже пристойно говорить російською, тож, відкриваючи виставку, обійшлася без перекладача.



- Я люблю Кременчук, у першу чергу, завдяки його людям, - розповіла Ютта. - Наша дружба зародилась ще 5 років тому, коли Анна організувала нашу першу поїздку. Тоді ми подорожували Україною і, навіть, ще мирним Донбасом. Ця поїздка стала для нас незабутньою, особливо запам'яталась поїздка на яхті по Кременчуцькому морю та шашлики з друзями.


Художниця розповіла, що після того ще кілька разів приїжджала до Кременчука і кожного разу знайомилась із новими чудовими людьми та знаходила натхнення для своїх робіт. Ютта надіється, що її картини стануть відрадою для українців у цей непростий час.



Виставка триватиме до 12 серпня. Галерея працює щодня з 10.00 до 17.00, вихідний – понеділок.

Фото: Александр Попенко
Автор: Руслана Горгола Фото: Александр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх