В кінці робочого дня: За 800 метрів від Криму «Бумбокс» зіграв концерт для вкраденої землі

20.07.2018, 18:10 Переглядів: 3 909

 

#Free Sentsov, #Free Crimea. Гурт «Бумбокс» провів концерт на адмінкордоні з Кримом

Український гурт «Бумбокс» 19 липня провів концерт для вкраденої землі - Криму, який знаходився за кількасот метрів він сцени. На адміністративному кордоні з анексованим Кримом розгорнули банера «Free Sentsov, Free Crimea». Таким чином музиканти приєдналися до акції з вимогою звільнення всіх українських політичних в'язнів з російських і кримських в'язниць. 


 


Для виступу побудували спеціальну сцену в пункті пропуску "Каланчак". Концерт планувався перед порожнім полем, однак послухати групу приїхали близько 400 кримчан, які перетинали пункт пропуску. Ця акція стане частиною в рамках спільної з Білоруським Вільним театром для роботи документального фільму "Return Ticket" ("Зворотний квиток") про політв'язнів і окупації Криму.


  


На концерті виконали пісню "Наодинці" в знак підтримки українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно затримали в Криму і засудили в Росії до 20 років позбавлення волі. Олег Сенцов голодує вже 68 день, за цей час у нього значно погіршився стан здоров’я, але він не припиняє голодування. Сенцов голодує з 16 травня 2018 року з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів, утримуваних у Росії та в окупованому Криму.



Соліст групи "Бумбокс" Андрій Хливнюк перед початком концерту зазначив, що група не очікувала, що на адмінкордон приїдуть глядачі.


- Ми назвали це "Концерт для землі", бо не очікували великого скупчення людей. Хотілося грати просто в полі тієї території, на яку ми не можемо приїхати вільно і зіграти", – процитував сайт gazeta.ua соліста гурту.



За 800 метрів, там де дерева - Крим. Слухай нас сьогодні. Ми з тобою. Крим це Україна, - поділився один з присутніх на концерті Євген Степаненко. 


 


- Смс з Крима. 
То что мы слышим- это правда?
- да, это Бумбокс
- валите пацаны, и сильнее валите. И лучше сразу и песнями и ракетами, - написав Євген. 


 


Зазначимо, що кримські ЗМІ, які знаходяться на анексованій території, також написали про концерт гурту "Бумбокс" з посиланнями на українські сайти. 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Андрій Хливнюк Джерело відео: Olga Chertkova, Eugene Stepanenko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх