Кременчуцького депутата Сергія Костромінова позбавили статусу добровольця

20.07.2018, 08:01 Переглядів: 5 225

 

Кременчужанина підозрюють у наданні підробленого документа

19 липня справу депутата Кременчуцької міської ради Сергія Костромінова щодо статусу добровольця розглянули на обласній комісії з визнання та встановлення статусу учасника-добровольця АТО. Його запідозрили у поданні фальшивого документа на основі якого він отримав статус добровольця.


Сергій Костромінов розповів, що брав участь в АТО з 28 липня по 28 серпня 2014 року у складі батальйону «Азов».


- База батальйону «Азов» в Урзуфі. Урзуф на той час вважався зоною бойових дій – це перше. По-друге, я виїжджав на Старобешеве, - зазначив Сергій Костромінов.

- Скільки разів? - запитав представник комісії.

- Один, - відповів Костромінов.


Проте радник голови Полтавської ОДА з питань поранених під час Революції гідності Іван Балацький, зазначив що разом з Костроміновим 22 серпня відкривали мобілізаційну базу «Азову» у Полтаві, тому Сергія Костромінова в цей час у зоні АТО не було.


Профільна комісія, яка надавала статус добровольця, відправила запит у Міністерство оборони, МВС та Нацгвардії. У відповіді, яка надішла, йшлося, що участь Костромінова Сергія Анатолійовича в зоні АТО не підтверджується.


- Повідомляємо, що Костромінов Сергій Анатолієвич на службу ГУ МВС та Національної гвардії України не приймався, на посадах цивільного персоналу не перебував, у зв’язку з цим довідка №138 уповноваженими особами не видавалась, - йдеться у листі.


 


На підставі цієї відповіді члени комісії прийняли рішення скасувати статус добровольця Сергію Костромінову у зв'язку з тим, що одна з справ не є дійсною. Костромінову запропонували зібрати всі необхідні документи й повторно подати їх на отримання посвідчення добровольця.


Під вечір вже у Кременчуці АТОвці зібралися у парку Придніпровський, щоб пояснити журналістам ситуацію, яка склалася навколо депутата Сергія Костромінова. З одного боку АТОвці, які не підтримали Сергія Костромінова, а з іншого - депутат-однопартієць з "Радикальної партії Ляшка" Валентин Курченко-Гай, який зазначив, що про ці документи знали давно. 


- Ту інформацію річної давнини, що вони продублювали, це абсолютно не секрет і тим паче ніяка новина. Костромінов вже отримував документ, що йому відмовлено у статусі учасника бойових дій. - розповів Валентин Курченко-Гай. - Батальйон "Азов" ніколи не підтвердить цю інформацію (участь Костромінова в АТО ред.). І не тільки батальйон "Азов", така сама картина в батальйоні "Айдар". Я не хочу на цьому піаритися, але я більше 15 разів доставляв на передову продукти. І був у зоні бойових дій раніше тут присутніх. 


АТОвці на зустріч привели козла, який похрумкував капустою. 



На козлі була табличка "депутат шахрай". 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх