В Картинній галереї Наталії Юзефович відкриються виставки художниць із Німеччини

18.07.2018, 10:38 Переглядів: 3 183

 

Експозиція  складається з понад 50 робіт, виконаних в техніці акварелі та змішаній техніці

24 липня о 15.00 в Картинній галереї Наталії Юзефович відбудеться відкриття виставки художниць із Німеччини: Анни Арламової - «Іспанські мотиви» на вірші Федеріко Гарсії Лорки та Ютти Цикон-Форверк - «J love Kremenchuk».


Експозиція  складається з понад 50 робіт, виконаних в техніці акварелі та змішаній техніці.


Виставка триватиме до 12 серпня. Галерея працює щодня з 10.00 до 17.00, вихідний – понеділок.

 

Анна Арламова - художниця, доцент живопису. Народилася в Сибіру, з 6-річного віку жила в Кременчуці. Згодом з відзнакою закінчила Одеське театральне училище і працювала в театрі.

У 1980 р. закінчила Українську поліграфічну Академію, факультет «Художнє оформлення книги», у Львові з дипломною роботою «Серія театральних плакатів». Наступні 10 років викладала в Кременчуцькій художній школі (також кілька років була її директором).

У 1995 році організувала в Кременчуці і в Штуттгарті міжнародне суспільство Краніх-Журавель з культурного обміну та до цього часу є його почесним головою. З 1998 року займалася викладацькою діяльністю в Німеччині. Починаючи з 2003 року,  організовувала і керувала Творчою майстернею для дітей та юнацтва (сьогодні «АРТЮБ») у м. Тюбінген, Німеччина. На сьогодні активно бере участь у групових та персональних виставках в Україні, Росії, Польщі, Німеччині, Англії, Франції. При цьому роботи художниці є в приватних колекціях і музеях.

 

Ютта Цикон-Форверк народилась Єрфурті. В 1978 -83 г.г. вивчала техніку акварелі під керівництвом професора Хериберта Лозера.

Її роботи експонувались на виставках в Німеччині ( Тюбінген, Штутгарт), в Англії, Франції, Україні (Кременчук), в Росії (Петрозаводськ, Карелія). Це, здебільшого, пейзажі в техніці акварелі «по сирому», яка як жодна інша техніка дозволяє передати настрій та гру кольору й світла. В цій складній техніці практично неможливо передбачити результати. Тому акварель «по сирому» так зачаровує як її творця так, в подальшому, і глядача. Майже всі роботи Ютти Цикон-Форверк написані з натури та відображають  безтурботність та силу дії природи на людину. Деякі з її робіт створені в подорожах по світу - в Англії, Франції, Україні, Норвегії.

Також  джерелом натхнення для художниці є спілкування з колегами по мистецтву, різноманітні культурні проекти та виставки.


В березні 2016 року Ютта разом з Анною Арламовою відкрили своє власне ательє в центрі Тюбінгена, і в цьому світлому, затишному приміщені вони продовжують свою творчу діяльність.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх