Під Кременчуком браконьєри вистрелили в серце лосихи й «ганяли» її «джипом» поки та не померла

17.07.2018, 13:29 Переглядів: 9 973

 

Молоду самку лося застрелили розривною кулею

Під Кременчуком на території «Мисливського угіддя «Тахтаївське» браконьєри застрелили розривною кулею молоду самку лося і «ганяли» її «джипом» поки тварина не померла. Про це повідомляється в сюжеті телерадіокомпанії ГОК.



Труп тварини знайшли працівники угіддя й викликали на допомогу правоохоронців та ветеринарних лікарів.


- З минулого року в Україні взагалі заборонено полювання на лося у зв’язку з його малою чисельністю. І навіть ліцензійне полювання заборонено. Такі випадки складно кваліфікувати навіть, як дію людини. Що вона думала? Ми тут бачимо сліди «Джипа», який переслідував тварину. Чи вона вбита на полі, чи вона бита в лісі і сюди вийшла підранком, ми скажемо трішки пізніше, коли почнеться слідство і наше розслідування. Є деякі речові докази, тут лежить брусок, яким точили ножа і вже почали зрізати шкіру з ноги, - розповів у сюжеті директор ГО «Мисливське угіддя «Тахтаївське», Григорій Івасенко.



 


Лікар Кременчуцької районної держлікарні ветеринарної медицини Віталій Кучеренко розповів, що після паталогоанатомічного розтину тварини, фахівці встановили, що самка ймовірно загинула від розривної кулі, яка потрапила у серце.


 



Директор угіддя додав, що колись на території мисливських угідь популяція лося сягала до 100 особин, але після відстрілу в 80-90 роки минулого століття, не залишилося жодної.


- У наших угіддях постійно перебуваючого лося немає. Це була прохідна особина, лосиха, і дуже прикро, що таким чином вчинили з нею люди, нелюди,  - розповідає Григорій Івасенко.


Розмір збитків, які браконьєри завдали державі - 100 тисяч гривень, а от збитки, які завдані природі - неоціненні. За фактом події правоохоронці відкрили кримінальне провадження. 

Автор: Альона Душенко Джерело відео: Телекомпанія ГОК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх