Роздержавлену газету Кременчуцької міськради депутати й надалі планують «годувати» з бюджету (доповнено)

17.07.2018, 09:36 Переглядів: 2 377

З редакцією після реформування хочуть укласти договір на висвітлення діяльності влади

Газету Кременчуцької міської ради «Вісник Кременчука» роздержавлять, перетворивши на товариство з обмеженою відповідальністю. Міська рада вийде із співзасновників видання, а засновником стане трудовий колектив. Відповідний проект рішення підготовлений на чергову сесію Кременчуцької міськради. У пояснювальній записці йдеться про те, що реформувати видання планується до кінця 2018 року, а до цього часу газета використає всі кошти, виділені на її існування з міського бюджету – це 1 млн 662,3 тис грн.

Втім, і надалі «реформоване» ЗМІ планує сидіти на бюджетних потоках. Проект рішення міськради про роздержавлення містить такий пункт:

 

«Після державної реєстрації та внесення до Єдиного державного реєстру відповідних записів про перетворення редакції укласти договір на висвітлення діяльності місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування у друкованому засобі масової інформації редакції газети «Вісник Кременчука».


Отак – просто укласти, і ніякого конкурсу на використання бюджетних грошей, яких не шкода на піар. До того ж, діяльність органів влади регулярно висвітлює прес-служба виконкому. І чинне законодавство наразі не вимагає обов’язкового оприлюднення рішень ради у друкованому вигляді – достатньо офіційного веб-сайту ради.  Наголосимо, що інші важливі саме для кременчужан послуги влада з легкістю віддає на аутсорсинг, як віддала харчування у лікарнях, операції за програмою «Стоп інфаркт»; вже давно влада відмовилася від ЖЕПів, віддавши обслуговування будинків приватним керуючим компаніям.

 

Натомість продовжує утримувати ЗМІ та витрачати гроші платників податків на піар. Загалом утримання комунальних ЗМІ – «Вісника Кременчука» та «Кременчуцької телерадіокомпанії» - коштує цьогоріч платникам податків понад 8 мільйонів гривень. Це майже у 2,5 рази більше, ніж на медичну програму «Стоп Інфаркт» (на неї в бюджеті-2018 передбачено 3,38 млн грн).


Доповнено: 

На засіданні земельної комісії редактор комунальної газети «Вісник Кременчука» Євгенія Гамза заявила депутатам, що право розміщення матеріалів міськради виборюватиме на тендері. Однак у проекті рішення немає ані слова щодо планів проведення такого тендеру, натомість йдеться про укладення угоди саме з роздержавленим виданням (цитата вище). Воно не змінить назву і отримає в оренду приміщнення на 15 років на пільгових умовах. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх