Фаєра та публікація в The New York Times: як кременчужани та полтавці підтримали футболістів Хорватії за лозунг «Слава Україні»

11.07.2018, 13:03 Переглядів: 4 052

 

Найбільше кременчужани долучилися до флешмобу, який відбувся на сторінці FIFA у фейсбуці

Кременчужани, як і більшість українців, долучилися до флешмобу на підтримку футболістів Хорватії Огнєна Вукоєвича та Домагоя Віда. 


Після матчу зі збірною Російської Федерації, де Хорватія перемогла в серії пенальті 4:3, колишні футболісти київського «Динамо» хорвати Огнєн Вукоєвич та Домагой Віда записали відео. На цьому відео Віда вигукує «Слава Україні!», а Вукоєвич додав: «Ця перемога - за «Динамо» та за Україну!».



Відео викликало хвилю обурення в Росії. На уточнююче запитання російських журналістів, чи мали на увазі футболісти в ролику, що перемога для України, Віда заявив: «Ні. Ця перемога - для Хорватії. Ніякої політики. Це жарт. У мене там друзі з часів «Динамо Київ», нічого іншого я на увазі не мав».


Згідно з інформацією на сайті Федерації футболу Хорватії, ФІФА наклав штраф на Огнєна Вукоєвича в розмірі 15 000 швейцарських франків. Також, беручи до уваги його особисті публічні вибачення і заходи прийняті в Федерацією футболу Хорватії, в тому числі офіційних вибачень і видалення Вукоєвича з хорватської делегації на чемпіонаті світу. 


 



В Федерації футболу України відреагували на скандал навколо хорватського футболіста. Президент ФФУ Андрій Павелко на своїй сторінці фейсбук зазначив, що направив листи до відповідних органів ФІФА і УЄФА «з метою захистити» гравця збірної Хорватії Домагоя Віду. Також він зазначив, що ФФУ компенсує штраф. Але Огнєн Вукоєвич у коментарі obozrevatel.com зауважив: «Я сам сплачу штраф. Не хочу нікого іншого втягувати у цю ситуацію. Хочу вирішити її сам. Я знаю, що нічого поганого сказати не хотів. У ФІФА до мене жодних інших претензій немає. Дякую всім за підтримку».



FIFA об'єднало українців 


Кременчужани, як і більшість українців у Facebook, долучилися до масового флешмобу проти FIFA. Суть флешмобу - зайти на сторінку Федерації та виставити у рейтингу відгуків одиницю. За кілька годин рейтинг офіційної сторінки ФІФА в соціальній мережі Facebook швидко опустили до майже 1,5 зірки з 5 можливих. Також люди залишали коментарі «Glory to Ukraine» та «Слава Україні!».




Крім записів на стінці в соцмережі люди навіть телефонували в штаб ФІФА, який знаходиться в Швейцарії.  


Ближче до обіду ФІФА прибрали рейтинг сторінки Facebook після того, як українці масово обвалили її. 



 


The New York Times процитував кременчужанина 


Багато відомих кременчужан залишали записи на сторінці в Facebook: від волонтерів до депутатів та міського голови. Один з таких написів навіть процитувала американська газета The New York Times. В статті «Angry Ukraine Fans Deluge FIFA’s Facebook Page With Posts» проводиться аналіз флешмобу, який призвів до обвалу рейтингу ФІФА на сторінці в Facebook. В матеріалі пояснюють, що відносини між Україною та Росією напружні у зв'язку з приєднанням Москвою у 2014 році Криму, а також підтримкою сепаратистів на сході України. Навіть деякі політики закликали країни бойкотувати Чемпіонат світу з футболу, який проводиться в Росії.


- Будь ласка, дайте відповідь на моє запитання: чому футболіст не може висловити своє ставлення до того, що відбувається у світі? - процетував The New York Times кременчужанина Олега Назарова.



 

Полтавці запалили фаєра та подякували хорватам


Вчора ввечері, 10 липня, полтавці зібралися біля Білої Альтанки, щоб підтримати збірну Хорватії. Кілька десятків полтавців, серед яких були ветерани російсько-української війни, футбольні фанати та інші небайдужі громадяни розгорнули національні прапори Хорватії та банери з написом: «Hrvati, hvala» та «UEFA: we care about Russia». 


 


За інформацією полтавських ЗМІ, організатори заходу пояснюють, що цією акцією хотіли донести, що засуджують дії Міжнародної федерації (FIFA) та хорватської федерацій футболу за політизацію події, яка не мала нічого спільного з політикою.


Присутні скандували гасла на підтримку хорватів та запалили фаєри в кольорах українського та хорватського прапорів.



Меми про FIFA заполонили інтернет 


А тим часом меми про ФІФА заполонили соцмережі в інтернеті. 


 


 




 


 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх