Пенсильванія-Кременчук: на КВБЗ доправлять «Тризуб» - перший локомотив General Electric для доукомплектації

11.07.2018, 12:34 Переглядів: 5 311

 

Локомотив доправлять в Україну морем, це перший із запланованої партії 30 штук

Із заводу General Electric у США (штат Пенсильванія) незабаром відправлять в Україну - на підприємство КВБЗ - перший локомотив серії GE Evolution ТЕ33АС. Таку інформацію та фото нового локомотива розмістив на своїй сторінці у Фейсбук в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов, який перебуває у складі делегації на заводі у Пенсильванії.




 


«У серпні, морем, він відправиться до України, на Крюківський вагонобудівний завод. Там його доукомплектують.

Це дійсно нова якість тягового рухомого складу, якого не мала наша держава, а партія, яку нам поставить GE у співпраці з українськими підприємствами, – найбільша в незалежній Україні», - написав Кравцов про новий локомотив.


Очільник «Укрзалізниці» сподівається, що 30 нових локомотивів, які мають складати на КВБЗ за контрактом з General Electric – лише початок, і вже найближчими роками «Укрзалізниця» зможе оновити весь тяговий рухомий склад компанії.


 


Перший локомотив GE  для України матиме назву «Тризуб», пише «Економічна правда», посилаючись на прес-службу «Укрзалізниці».


Нагадаємо, 5 червня КВБЗ підписав контракт з General Electric, який передбачає поставку 30 локомотивів уже до кінця цього року. Контракт передбачає, що локомотиви будуть доукомплектовані на КВБЗ. Локалізація виробництва на українських підприємствах на першому етапі складатиме 10%, а на наступних має зрости до 40.


Загалом довгострокова (до 2027 року) рамкова угода «Укрзалізниці» з General Electric передбачає закупівлю 225 нових локомотивів та модернізацію 75 старих.


Вартість локомотивів із першої партії (30 штук) складає $4,68 млн, термін поставки – до 28 лютого 2019 року. Загальна ціна угоди – $140 млн 400 тис, що конвертуються в українську валюту. Локомотиви закуповує ПАТ «Державний експортно-імпортний банк України» з подальшою передачею у фінансовий лізинг. Звіт про закупівлю розміщений в системі ProZorro.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Фейсбук, сторінка Євгена Кравцова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх