У центрі Кременчука почали реконструкцію архітектурної пам'ятки – 125-квартирного будинку

19.06.2018, 13:30 Переглядів: 6 976

 

Роботи планують завершити до осені, до цієї осені

На 125-ти квартирному будинку, який є історичною архітектурною пам'яткою Кременчука, розпочалися реконструкція. Як повідомляє прес-служба мерії Кременчука, перед виконавцями робіт з реконструкції стоїть завдання «зберегти автентичність первозданного стилю історичної пам’ятки Кременчука».


Представник підрядної організації ТОВ «Буд комфорт ЛТД» розповів, що на будинку проводитиметься трьохрівнева реконструкція. Враховуючи аварійний стан елементів декору, завдяки застосуванню сучасних технологій частина елементів буде замінена на нові, а решта — підлягає оновленню.



 


Роботи з реконструкції історичної пам’ятки Кременчука 125-ти квартирного будинку на розі вулиць Соборної та Гагаріна триватимуть приблизно до осені.


125-квартирний – будинок-епоха (вул Соборна, 32/29, дім з баштою). Будинок зводився у 30-х роках. Це був найбільший житловий будинок у Кременчуці і звели його за об’єднані кошти міських житлових кооперативів. Тоді дім будували у стилі конструктивізм. Під час війни будинок, як і майже весь Кременчук, зруйнували.


Відновлювали його за індивідуальним проектом архітектора Топпера вже у стилі українського бароко. Встигли завершити будівництво до знаменитої Постанови 1954-го року «про ліквідацію архітектурних надлишків», тому будинок прикрашений такими «надлишками», як розірвані щипці, сандрики, декоративні грати балконів тощо.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх