«Щоб мати нову Україну, треба відродити промисловість і сільське господарство». Ігор Мосійчук у Кременчуці

18.06.2018, 16:05 Переглядів: 2 527

Радикальна партія Олега Ляшка хоче залучитися підтримкою кременчужан щодо низки законопроектів, зокрема законопроекту «Купуй українське, плати українцям». А також у питанні проведення повної реформи судової системи, удосконалення роботи Нацполіції і Нацгвардії, реформування СБУ.


  

14 червня у Кременчуці з візитом перебували народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук і Євген Дейдей.


Першим пунктом програми перебування у нашому місті став Крюківський вагонобудівний завод, де нардепи зустрілись із трудовим колективом.


Ігор Мосійчук повідомив, що приїхав до Кременчука, аби отримати від людей підтримку щодо низки законопроектів, які ініціює Радикальна партія Олега Ляшка. Зокрема законопроекту «Купуй українське, плати українцям». Його Верховна Рада ухвалила у першому читанні.
«Також я хочу дізнатися, які питання вас цікавлять найбільше, аби їх надалі підняти на комітетських тижнях», - звернувся до кременчужан Ігор Мосійчук.


 


Вітчизняний виробник у пріоритеті
Ігор Мосійчук нагадав, що головною новацією законопроекту є надання переваги українським виробникам під час здійснення електронних закупівель.


- Цей законопроект покликаний внести зміни до програми державних закупівель, у тому числі і «ПроЗорро», щодо того, що пріоритет при здійсненні закупівель віддається вітчизняному виробнику,
- наголосив нардеп. 


Ігор Мосійчук також нагадав, що чим більше виробник використовує української праці, сировини, кредитів, тим більшу перевагу він має на тендері.


Тож законопроект дозволить зменшити експорт вітчизняної сировини за кордон. А натомість облаштувати промислові потужності на території України.


Потрібно продавати не сировину, а готову продукцію. Не зерно, а борошно і макарони, не сою, а соєву олію, - говорить Ігор Мосійчук. Це він називає новою економічною політикою і просить підтримки у кременчужан саме за цим напрямом.


 


Голова міської організації Радикальної партії Олега Ляшка Дмитро Кавунник нагадав Ігору Мосійчуку, що в Кременчуці теж є позитивний приклад: а саме сталеливарний завод, який відновив роботу після тривалої перерви. «Сталеливарний завод (той, який поряд) почав працювати саме завдяки нашому законопроекту», - зазначив Дмитро Кавунник.


- Позиція нашої партії, позиція нашого лідера Олега Ляшка у тому, що потрібно надавати пріоритет українському виробнику,
- підкреслив Ігор Мосійчук.


Перебуваючи на підприємстві, яке виготовляє продукцію для залізниці, нардеп не міг не згадати про величезні проблеми з рухомим складом на «Урзалізниці».


«Як народний депутат, я закріплений за Тернопільською областю. Так ось, голова Тернопільської ОДА мені скаржиться, що і досі не можуть вивезти врожай зерна минулого року. Немає локомотивів, немає вагонів»,
- каже Ігор Мосійчук.


Він повідомив кременчужан, що лобіюватиме питання, аби держзакупівлі на вагони були саме від державник корпорацій.


Працівники Крюківського вагонобудівного заводу попросили народних депутатів посприяти питанню, яке хвилює не лише їх, але й мешканців усього міста. Це Крюківський міст, який знаходиться в аварійному стані, і ця проблема роками не вирішується. Порожніх обіцянок ні Ігор Мосійчук, ні Євген Дейдей не давали. Ігор Мосійчук зазначив, що найближчим часом поставить питання про Крюківський міст на «Годині запитань» у Володимира Гройсмана. Тим самим ще раз звернувши увагу державних чиновників на кременчуцьку проблему.


Держава тримається на селі
Червоною ниткою у ході візиту до Кременчука народних депутатів проходила аграрна тема. Ігорю Мосійчуку і Євгену Дейдею показали, як у Кременчуцькому районі завдяки застосуванню новітніх технологій вирощують фрукти. У ТОВ «Декор Агро» відмовились від дідівських методів і мають гарні результати. Зараз достигає черешня, минулого року зібрали непоганий врожай яблук.


 


Ігор Мосійчук нагадує, що Україна завжди була аграрною країною. І держава тримається саме на селі і селянах, на їхніх устроях.


«На жаль, зараз достатньо 20 чоловік разом із бухгалтером, аби функціонувало аграрне підприємство», - говорить нардеп.
На його переконання, розвиток села можливий лише за умови надання державою селянам довгострокових безвідсоткових кредитів. Особливо це стосується галузі тваринництва.


- Господарства, в яких є корови, мають отримувати по 5000 гривень на кожну тварину щорічно. Треба також вимагати від держави, аби закупівельні ціни на молоко були встановлені на рівні 4-5 гривень за літр,
- зазначає Мосійчук.


До речі, один із законопроектів, які ініціювала Радикальна партія Олега Ляшка, стосується саме підтримки аграріїв. Йдеться про законопроект «Про заборону ввезення в Україну пальмової олії».


- Щотижня в порт Одеси заходить до 10-15 танкерів із пальмовою олією. Її використовують кондитери. А також подивіться: корів немає, а молоко є! Ось куди йде ця пальмова олія, - говорить нардеп. І нагадує, що цей законопроект ухвалено у першому читанні. «Тепер доб’ємось, щоб його затвердили»,
- пообіцяв він кременчужанам.


Підтримку міським програмам на рівні держави
Також цього дня народні депутати від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук і Євген Дейдей завітали до кременчуцьких нацгвардійців. У військовій частині 3059 спеціально для гостей влаштували виставку техніки, а також продемонстрували, яке озброєння і оснащення використовують службовці Нацгвардії.


 


На зустріч із нардепами приїхали представники Національної гвардії України, Національної поліції Кременчука, міський голова Кременчука Віталій Малецький.


Кременчужани постійно несуть службу на сході країни. Неодноразові відрядження були під Маріуполь. Ігор Мосійчук знає про ситуацію поблизу міста не з чуток. «Чотири роки тому було звільнено від сепаратистів місто Маріуполь. Я тоді брав участь у його звільненні», - сказав він військовим під час зустрічі.


Ігор Мосійчук і Євген Дейдей підкреслили, що хочуть дізнатися про пробеми військових і правоохоронців із перших вуст. Зокрема про проблеми соціального забезпечення, розподіл земельних ділянок учасникам АТО. Проблеми військових і представників силових структур цікавлять Ігоря Мосійчука, аби підняти їх на засіданнях Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, першим заступником голови якого він є.


Віталій Малецький, у свою чергу, розповів, що у Кременчуці успішно працюють міські програми підтримки військових і правоохоронців. Щорічно на них із міського бюджету виділяють до 10 мільйонів гривень. Також реалізується програма забезпечення житлом учасників бойових дій за умови спільного співфінансуваня з міського і обласного бюджету.


Ігор Мосійчук схвально відгукнувся про ці програми.

- Готовий навіть говорити з керівництвом Нацгвардії, з Міноборони, міністром внутрішніх справ. Якщо існує така програма, то, можливо, частину коштів скерувало б керівництво Нацгвардії (наприклад 50%), чи МВС, чи Міноборони,
- висловив позицію нардеп.


Кременчуцькі військовослужбовіці, правоохоронці і нардепи зійшлись на одній думці, аби замість земельних ділянок учасникам бойових дій видавали відповідну грошову компенсацію. Були ще прохання посприяти у розширенні повноважень нацгвардійців у питанні забезпечення громадського порядку, перегляду і внесення змін в Адміністративний кодекс України.


Суддю обирають самі мешканці
Також Радикальна партія Олега Ляшка хоче залучитися підтримкою кременчужан у питанні проведення повної реформи судової системи, удосконалення роботи Нацполіції і Нацгвардії, реформування СБУ. Про це нардепи заявили на брифінгу в КП «Кременчук Інвест».


- Якщо не надати цьому пріоритету, то ми «виштовхаємо» українців за кордон. Це ж означає крах державності. Країна перетвориться на «бананову республіку», яка не матиме не те що власного війська, а й нічого,
- каже Ігор Мосійчук.


Він нагадав, що не голосував за створення Антикорупційного суду, бо вважає це «цирком». «Виходить, усі інші суди – корупційні. Питання створення Антикорупційного суду підміняє питання проведення судової реформи. Те, що запропонувала держава – лише зміна підпорядкування», - вважає Мосійчук.


 


Радикальна партія Олега Ляшка наполягає на повній реформі судів, аби окружного суддю обирали самі мешканці. До інших реформ (реформи правоохоронних органів, СБУ) треба ставитися з обережністю.


- Щоб не трапилась ситуація, яку зараз маємо. У результаті псевдореформи 80% оперативних співробітників залишились поза системою, – говорить нардеп.


Презентували у Кременчуці Ігор Мосійчук і Євген Дейдей і концепцію вільного обігу зброї в Україні, введення жорсткої відповідальності за кермування у нетверезому стані. На всі ці свої дії партії просили підтримки у кременчужан.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх