Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на тих, хто фактично проживає – залишилося

18.06.2018, 13:01 Переглядів: 9 128

 

Це стосується повнолітніх дітей, які не проживають з батьками

Право оформити субсидію не на всіх зареєстрованих, а на тих, хто фактично проживає в помешканні, з 1 травня збереглося. Таке роз’яснення надане на порталі гарячої лінії уряду teplo.gov.ua щодо змін до Постанови про призначення субсидій, які відбулися з 1 травня.



Проте, щоб виключити зі складу родини повнолітніх дітей, зареєстрованих у помешканні, доведеться надавати підтверджувальні документи про те, що вони не проживають за даною адресою, а також викликати соціального інспектора для складання акту обстеження матеріально-побутових умов.


На порталі роз’яснюють, як заповнювати декларацію, якщо зареєстровані повнолітні діти, які не проживають з батьками. У цьому випадку мешканець квартири, оформлюючи субсидію, у Декларації про доходи у розділі «склад сім’ї», повинен вказати родичів, треба написати «зареєстровані, але не проживають».


Наприклад, якщо у помешканні зареєстрована повнолітня одружена донька, то в Декларації, у розділі II, потрібно відобразити і її сім’ю також -  чоловіка та дітей, навіть якщо вони зареєстровані за іншою адресою.


Разом із Декларацією треба подати Заяву з проханням розглянути на Комісії питання про нарахування субсидій на фактичну кількість людей, які мешкають у квартирі, підкресливши відповідні слова. А також обов’язково надати документ, що підтверджує факт не проживання відповідної особи за цією адресою (довідка з місця роботи в іншому місті, довідка про навчання в іншому місті, про перебування на лікуванні тощо).


На підставі цієї заяви управління соціального захисту направить до помешкання цього заявника державного соціального інспектора. Він складе акт обстеження матеріально-побутових умов проживання. Далі в органі соціального захисту готують подання на Комісію. І Комісія приймає рішення: призначити субсидію, скажімо, не на п’ять чоловік, а, на трьох.


«Це рішення Комісії є обов’язковим до виконання тими житлово-комунальними підприємствами, які є надавачами послуг. Тобто послуги нараховуються не на п’ятьох прописаних, а на трьох реальних мешканців. І доходи для обрахунку субсидії також беруться з трьох замість п’яти членів родини», - сказано в роз’ясненні.


Проте, як роз’яснювали раніше в Крюківському УСН, із цього «правила» є виняток: неможливо виключити зі складу родини особу, яка не працює і не має ніяких доходів (та/або їхній сукупний дохід менший за мінімальну зарплату, або не сплачене ЄСВ).


Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх