Вболівальники «Кременя» вирішили «посадити» мера Кременчука

11.06.2018, 09:32 Переглядів: 3 978

 

Директор футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк поспілкувався з вболівальниками й розповів про фінансовий стан команди

Директор футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк зустрівся з вболівальниками. На стадіоні «Кремінь-Арена» зібралося близько сотні людей, від маленьких до старшого покоління, які хотіли почути, що з командою та які перспективи очікують клуб. Серед вболівальників можна було помітити тренерський штаб дитячої футбольної школи, тренера МФК «Кремінь» Сергія Свистуна та півзахисника Валерія Курелєха.


 


Забігаючи наперед, вболівальники хотіли, щоб міський голова Кременчука відвідував матчі «Кременя». А для того, щоб у нього був стимул завітати на стадіон, запропонували купити йому крісло з моторчиком.


- Давайте купимо йому величезне м’яке крісло з моторчиком. Поставимо його посередині. Це буде гарантією, що він приходитиме на матчі. На фарт, що ми перемагатимемо не лише в Першій, а й у Вищій лізі, - запропонував один з вболівальників.


А тепер давайте повернемося до цифр, які за останній тиждень лунали з різних джерел. 


За 5 місяців «Кремінь» отримав 2,2 млн грн, а це 449 775 грн в місяць. Повністю зі звітом можна ознайомитися на сайті МФК «Кремінь».

 

№ п/п

Найменування надавача

2018 рік

Примітки

1

ПрАТ «АвтоКраз»

200 000

Команда майстрів

2

ТОВ «ФК «Ворскла»

500 000

Команда майстрів

3

ПрАТ «КЗТВ»

260 000

Команда майстрів

4

Місцевий бюджет

1 288 874

Команда майстрів

 

Всього

2 248 874

Команда майстрів

 

Кошти міського бюджету спрямовані на утримання 2 стадіонів та штат працівників у кількості 76,5 посад. Серед них керівного персоналу -  3, адміністрації - 6, команда майстрів - 31, обслуговуючий персонал - 27, тренерсько-викладацький склад – 9,5.


Хоч клуб міський, але для його повного функціонування необхідна підтримка зі сторони.


Якщо уявити, що команда фінансуватиметься лише з міського бюджету, то оклад футболіста складатиме близько 4 тисяч гривень. Навіть при збільшенні фінансування з міського бюджету оклад не можна збільшити, адже це порушення штатного розпису.


За словами директора «Кременя» Андрія Недяка на харчування одного футболіста виділяється – 84 грн!


- Місто гарант того, що ми можемо залишитися у Другій лізі. Якби не було міських грошей ми б знялися з чемпіонату, - зазначив Андрій Недяк.


У 2005 році «Кремінь» заявлявся на чемпіонат як фарм-клуб «Ворскли» і вже тоді розраховував на підтримку з боку спонсорів, адже є деякі нюанси законодавства та критеріїв Федерації футболу України. 


- Юридично створення клубу відбулося в 2003 р. Тоді команда МФК «Кремінь» приймала участь у Чемпіонаті та Кубку Полтавської області. І це було велике досягнення міста. Тоді ми з захопленням спостерігали за перемогами. В 2005 р., завдяки Олегу Бабаєву, команда була заявлена в Чемпіонаті України серед команд клубів 2 ліги. Ми були сповнені амбіцій і сподівань. Титанічну роботу виконував Олег Мейданович. Самостійно місто Кременчук не мало б змоги зробити такий серйозний крок. МФК «Кремінь» розпочав Чемпіонат як фарм-клуб ФК «Ворскла». Протягом багатьох років ми перебували з полтавською командою в тісних стосунках. Але в своїй діяльності комунальний заклад, який утримує команду майстрів, постійно стикався і стикається зі складнощами з боку законодавства та критеріїв ФФУ, тому що всі вони містять вимоги, які можуть бути застосовані виключно до клубів приватного права власності. Ми вдячні ФФУ та ПФЛ, які завжди йшли нам на зустріч шляхом певних змін у своїх вимогах, - йдеться у звіті. 


За тиждень «Кремінь» виходить з відпустки. Що далі?


18 червня футболісти «Кременя» виходять з відпустки. У 15 гравців закінчилися контракти, й поки лише Євгеній Коваленко покинув команду.



Під питанням залишається головний тренер Сергій Ященко, адже за словами директора Андрія Недяка він не підписував заяву на звільнення, але є бажання змінити тренера. Зараз ведуться перемовини, щоб залишити спеціаліста в структурі клубу, але це залежатиме від рішення самого Сергія Ященка і його бажання залишитися у Кременчуці.


На даний момент «Кремінь» вилетів з Першої ліги. Дивлячись на ситуацію зі зняттям команд з чемпіонату, є можливість залишитися, але все стане відомо після 27 червня, коли відбудуться збори ПФЛ. Тоді стане відомо чи хтось знявся з чемпіонату, чи це лише чутки, яким буде формат чемпіонату, та які команди гратимуть у Першій та Другій лігах.


Коли команда вийде з відпустки й буде більш-менш зрозуміло де гратиме «Кремінь». Запланована зустріч міського голови з вболівальниками.  Якщо «Кремінь» гратиме у Другій лізі, то основна ставка робитиметься на «обкатку» власних вихованців. Якщо залишиться у Першій лізі - стає питання з покриття стадіону «Кремінь-Арена».


Залишилося не так вже й багато часу, тому давайте зачекаємо засідання Професійної футбольної ліги.  


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: МФК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх