Віце-мера Кременчука Валерія Декусара суд визнав винним у справі про корупцію

8.06.2018, 16:44 Переглядів: 3 242

 

Чиновник за те, що не вчасно вніс зміни до декларації заплатить мінімальний штраф

Сьогодні, 8 червня, суддя Автозаводського районного суду Ліна Обревко розглянула адмінпротокол у справі про корупцію віце-мера Валерія Декусара. Чиновника визнали винним у тому що він невчасно вніс зміни до декларації. 



Андмінпротокол на Валерія Декусара складений за ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Віце-мер Валерій Декусар несвоєчасно подав декларацію про зміни в майновому стані: про отримання 480 тис грн матеріальної допомоги від Міноборони. Цю допомогу Валерій Декусар отримав по інвалідності як учасник АТО в 2017 році і вказав в основний декларації про доходи за 2017 рік, поданої 15.03.18 року. 


Чиновник мав подати інформацію про зміну в декларації у десятиденний термін, тобто з  12 по 22 вересня 2017 року. Лише 20 березня 2018 року чиновник вніс зміни до декларації, а вже 8 травня - державні органи виявили правопорушення. 



- За даними протоколу вину не визнаю. Злого умислу не було, щоб приховувати дохід. Зміни, які були виявлені вніс сам, - зазначив звинувачений Валерій Декусар. 


Віце-мер пояснив, що в цей час перебував на лікуванні (а саме з 31 жовтня до 13 листопада), а коли намагався внести зміни до декларації термін подання закінчився. 


На питання прокурора Ярослава Романова, чому він раніше не подав зміни у декларацію, а саме у вересні минулого року, чиновник відповів, що не знав норми закону про те, що необхідно подати інформацію про зміни в НАЗК у 10-денний термін. 


 


Заслухавши справу, суд постановив визнати Валерія Декусара винним в тому, що не вчасно вніс зміни до декларації. Віце-мера Кременчука оштрафували на 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян - 1700 грн, це мінімальний штраф. Також суд постановив стягнути з нього 352 грн судового збору. Проте Валерій Декусар може подати апеляцію на рішення суду.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх