Пеню за компослуги та деякі норми нового закону про ЖКП відтермінували на рік

8.06.2018, 17:02 Переглядів: 3 662

 

Депутати Верховної Ради учора проголосували за законопроект, яким деякі норми нового закону відтерміновуються до 1 травня 2019 року

Парламент ухвалив за основу та в цілому законопроект 8424, яким відтерміновується до 1 травня 2019 року ведення в дію Закону «Про житлово-комунальні послуги». Про це повідомляє урядовий портал.




За інформацією уряду, норми нового закону про ЖКП відклали на рік лише в частині регулювання комунальних послуг. Це вода, тепло, поводження з відходами, електропостачання і газ.


У той же час, з 10 червня цього року вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком. З наступного місяця власники багатоквартирних будинків зможуть самостійно обирати собі управителя. Так прокоментував прийняття закону віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.


За його словами, необхідність прийняття законопроекту обумовлена невідповідністю вступу в дію закону «Про ЖКП» і прийняття рішення власниками щодо форми управління будинком.


Важливе нововведення – відтерміновується на рік введення в дію пені за житлово-комунальні послуги.


«На виконання законів «Про ЖКП» та «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» вже розробляється понад 50 підзаконних актів, 30 з яких вже затверджено. Але реформа енергоефективності не проста і наразі існують розбіжності в її впровадженні. Цим законом ми відтерміновуємо введення в дію пені за житлово-комунальні послуги та, відповідно, штрафні санкції до виконавців послуг. Також уточнені перехідні положення щодо компенсації субсидій та пільг на внески, які стосуються встановлення лічильників, та на послуги з управління будинком», - зазначив Геннадій Зубко.


Нагадаємо, Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» був прийнятий парламентом 22 червня 2017 року, Закон «Про ЖКП» - 9 листопада 2017 року, проте він вступає в дію з 10 червня 2018 року.


Детальніше про те, які норми відтермінували, а які набудуть чинності вже зараз, «ТелеграфЪ» напише пізніше.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Публічний аудит
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх