«Борг Яценюка» таки вплине на субсидії кременчужан: мер не домовився...

6.06.2018, 14:35 Переглядів: 9 843

 

Управління соцзахисту отримали від ПАТ «Кременчукгаз» списки всіх боржників. Субсидія не призначається, якщо борг перевищує 340 гривень

«Борг Яценюка» таки вплине на субсидії кременчужан. В управліннях соцзахисту, відповідаючи на запитання «Телеграфа», підтвердили інформацію про те, що отримали від міськгазу списки всіх боржників, включно зі спірним боргом за газ. Тобто мерія та ПАТ «Кременчукгаз» так і не домовилися про те, що підприємство подаватиме списки боржників без урахування боргів, які виникли через неузгодженість на рівні держави.



Втім, субсидії на новий період не отримають ті кременчужани, чий борг перевищує 340 гривень за період понад два місяці. Якщо у вас менші борги (за менший період) — можете спати спокійно: субсидія буде. Проте якщо борги «перетнули» вказані межі, тоді доведеться заплатити їх повністю або скласти договір про реструктуризацію.


- Якщо людина має борг понад 340 гривень за період понад два місяці, то для того, щоб субсидія була призначена, потрібно буде погасити борг повністю. Якщо кременчужани погасять борги до 1 липня (два місяці до перерахунку на новий період), то субсидія буде призначена з травня, - зазначає Людмила Ревега, начальник УСН Крюківського району.


Варто також зазначити, що, за правилами надання субсидій, вони призначаються, якщо споживач надасть документи про те, що оскаржує борг в судовому порядку. Проте додамо, що спроба мера Віталія Малецького скасувати в судовому порядку «борг Яценюка» успіхом не увінчалася.


Нагадаємо, так званий «борг Яценюка» виник через те, що уряд екс-прем'єра в 2015 році некоректно зменшив удвічі норму споживання газу на людину. Потім зацікавлені сторони повернули «стару» норму споживання, а міськгаз виставив до оплати додаткові суми.

В минулому періоді ці борги не враховувалися кременчужанам при призначенні субсидій за домовленістю з мерією та міськгазом.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх