Дітям, які приїхали в Кременчук з Донбасу, подарували посмішки

3.06.2018, 11:01 Переглядів: 2 133

 

Дівчата та хлопчики мали можливість не лише побачити, а й осідлати коней у кінно-спортивній школі «Фаворит» 

У переддень літа, 31 травня, діти внутрішньо переміщених осіб мали можливість не лише побачити, а й осідлати коней. За інформацією прес-служби «Центру реабілітації та адаптації учасників бойових дій, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб» екскурсія та іпотерапія відбулися у кінно-спортивній школі «Фаворит».


- Іпотерапією називають одну з найефективніших методик зоотерапії, яка лікує безліч захворювань людини. Але не варто обмежуватися в розумінні про іпотерапію виключно їздою на коні, в комплекс заходів входить тісний контакт з твариною, догляд за нею, а також спілкування. Доведено, що регулярне спілкування з конем не тільки обдаровує людину естетичною насолодою, а й допомагає зняти напругу і депресивний стан, а також зводить до мінімуму наслідки розладу психіки. Для дітей такий зв`язок з конем означає правильне виховання в майбутньому, так як в процесі спілкування дитина отримує навички чуйності та уважності, а також вчиться прислухатися до партнера і допомагати йому. Іпотерапія, на думку її першовідкривача Ю. Лаллейр`я, являє собою психосоматичну терапію, яка направлена на безліч цілей: підвищення рухової активності; отримання психологічної свободи і незалежності; навчання людини до легкої і швидкої адаптації; допомога в реабілітації; позбавлення від негативних думок і депресивного стану, - йдеться у повідомленні. 


 


Спілкування з кіньми дарувало дітям посмішку. Вони пригостили коней ласощами, послухали цікаві розповіді про життя цих дивовижних тварин. Наприкінці зустрічі домовились про наступні. 


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Центр адаптації УБД та ВПО
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх