Усі першокласники у Кременчуці сидітимуть за окремими партами-трансформерами

28.05.2018, 15:24 Переглядів: 7 122

 

Таку концепцію передбачає «Нова українська школа», за програмами якої з 1 вересня навчатимуться всі першокласники

Усі першокласники у Кременчуці з 1 вересня 2018 року сидітимуть за окремими партами-трансформерами (на фото – приклад). За словами директора міського департамента освіти Геннадія Москалика, відповідна субвенція для закупівлі надійшла з державного бюджету.


– Я сподіваюся, що коштів вистачить закупити меблі кожному учню першого класу, – сказав Геннадія Москалик на апаратній нараді у мера 25 травня. – Кожен учень сяде за окрему парту. «Нова українська школа» передбачає одномісні парти-трансформери, які можуть трансформуватися в залежності від зросту, віку й так далі.


Від надання знань до надання компетенцій

За словами пана Москалика, усі учні перших класів, без виключення, будуть навчатися з першого вересня за програмою «Нової української школи». Наразі триває підготовка вчителів перших класів, яка оплачується за державний кошт.


– Хочу сказати, що зовсім нова концепція – це не просто надання знань учням, а надання компетенцій, тобто уміння вчитися, самому сприймати матеріал, уміння шукати, – сказав Геннадій Москалик.


Він повідомив, що у концепції є дві програми (два підручника – Сачвенко, або Шиян) і вчителі зможуть самостійно обирати – одну з програм. За словами Геннадія Москалика, департамент ніякого впливу на вибір учителів не чинитиме.


– Це роблять учителі перших класів, які будуть працювати, наголосив пан Москалик.


Відхід від «елітних» шкіл

За реформою, яку впроваджує Міністерство освіти, змінюється й підхід до фінансування шкіл – йде відхід від «елітарності» та впроваджуються рівні умови.


Для Кременчука розподіл коштів буде наступним:

  • 70% потреб фінансується з державного бюджету
  • 30% потреб – з місцевого бюджету

Кошти з держбюджету надходитимуть до місцевого бюджету й пропорційно розподілятимуться між школами – залежно від кількості учнів.


За словами міського голови Віталія Малецького, з наступного року Кабмін планує відійти від практики фінансування через посередників і школи будуть отримувати кошти безпосередньо з держбюджету. Реформа надає багато свободи керівництву шкіл, як у фінансових питаннях, так і у кадрових.


Оскільки у 2 та 3 школах Кременчука учнів не багато, то, за словами мера, їх прийдеться дофінансовувати з міського бюджету.

Автор: Стас Константинов Джерело фото: dami.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх