Кременчуцьким школярам таки дадуть гроші на гуртки - ймовірно, до кінця року

12.05.2018, 16:06 Переглядів: 3 967

У місті запровадять литовську модель фінансування позашкільної освіти

Кременчук на шляху реалізації спільного українсько-литовського проекту неформальної освіти, суть якого полягає в тому, що школярам та молоді (від 6 до 18 років) виділяють гроші на відвідування гуртків, секцій тощо. Про новий проект заговорили в жовтні 2017 року, а реалізувати його у Кременчуці планували з 1 вересня.


 

На якій стадії проект зараз? Про це журналісти запитали посла Литви пана Марюса Януконіса під час Міжнародного бізнес-форуму у Кремечуці.

 

- Перша частина цього проекту завершена, але буде другий етап. Чотири міста України обрані як пілотні, і в тому числі Кременчук, - відповів пан Януконіс.

 

Міський голова Кременчука Віталій Малецький додав:

- Ми узгоджуємо з Міністерством освіти фінансування цього проекту. Буде співфінансування з Держбюджету і з місцевого бюджету цієї програми, і кожна дитина отримає певну суму фінансування - сертифікат на організацію позашкільної роботи: відвідування гуртків, студій, спортивних клубів. І кожна дитина зможе вибирати чи то комунальний заклад, чи то приватний, то чи комбінувати. Ми розраховуємо до кінця року запустити цей проект.

 

Раніше повідомлялося, що проект фінансуватиме посольство Литви та Швеції, Міністерство закордонних справ Литви, частково - державний бюджет. Але згодом проект фінансуватиметься з міського бюджету.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх