З Кременчука - до Кропивницького, щоб побачити два мільйона тюльпанів

30.04.2018, 18:22 Переглядів: 16 667

 

Поспішайте відвідати дендропарк: споглядати  тюльпанове диво можна буде лише до середини травня

У дендропарку міста Кропивницький – пік цвітіння тюльпанів. Галявини яскравих та дивовижних квітів зустрічають численних відвідувачів. Тюльпани усіх форм, кольорів та витончених відтінків милують погляд і перетворюють паркові алеї на чарівну казку. Ідея, взята із відомого голландського парку «Кекенхоф», що в Амстердамі, чудово прижилася в Україні.


 


Усе починалося десять років тому із 150 тисяч тюльпанів, спеціально завезених з Нідерландів. Але щороку площі під цими квітами у Кропивницькому дендропарку намагаються збільшувати. Ще два роки тому тюльпанів було півмільйона. Зараз, як розповіла «Телеграфу» агроном парку пані Олена, якщо порахувати всі тюльпани, висаджені й на клумбах на центральних алеях, і поза ними (у різних куточках дендропарку) то це понад два мільйони, близько 70 сортів. Для порівняння: у «Кекенхофі», за даними офіційного сайту парку, - 7 мільйонів тюльпанів 800 сортів (уточнено). 


У Кропивницькому дендропарку щороку змінюють візерунки «килимів» на тюльпанових клумбах, але незмінно тут квітнуть тюльпанові «серця» - одна з найулюбленіших локацій для фотографування. Сорти тюльпанів висаджують орнаментами за періодом їх цвітіння (є клумби з ранніми та більш пізніми квітами) та намагаються подовжити цвітіння та красу.


 


Та все одно вона недовговічна: помилуватися тюльпанами можна максимум до середини травня. Крім тюльпанів, на клумбах квітнуть гіацинти, мускарі (гадюча цибулька).


 


Є тут й екзотичні дерева та кущі, а для юних відвідувачів – зоокуточок, де можна поспілкуватися зі страусами та послухати, як «нявчать» павичі.


 


У дендропарку понад 40 атракціонів, спортивні зони, кафе. За афішою різноманітних свят можна слідкувати на сайті парку.

Тут же ви можете спостерігати за цвітінням тюльпанів онлайн – у парку є веб-камери, і одна з них якраз спрямована на центральну алею.


Вхід у парк безкоштовний. Єдиний недолік – один громадський туалет на весь парк, по 2 гривні за вхід.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх