Депутати облради реорганізували кременчуцьку школу-інтернат ім. Макаренка

13.04.2018, 10:34 Переглядів: 3 871

Комунальний заклад матиме спортивний профіль та носитиме ім'я Івана Піддубного

На черговій сесії депутати Полтавської обласної ради реорганізували комунальний заклад «Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат I-III ступенів імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради». Тепер комунальний заклад матиме спортивний профіль.


Згідно з пояснювальною запискою спортивний напрямок у школі-інтернат активно розвивається з 2012 року, тоді спеціалізована школа-інтернат зайняла 1 місце в обласному огляді-конкурсі на кращий стан з фізичного виховання серед закладів освіти. Вихованці беруть участь в обласних змаганнях з футболу, тенісу, міні-футболу, баскетболу, волейболу, легкої атлетики, греко-римської боротьби. У закладі працюють секції з футболу, волейболу, настільного тенісу, боксу та велоспорту.


- Прийняте рішення “Про реорганізацію комунального закладу “Кременчуцька спеціалізована школа-інтернат І-ІІІ ступенів імені А.С.Макаренка Полтавської обласної ради” забезпечить виконання норм діючого законодавства України та створить умови для реалізації державної політики у сфері освіти, дасть змогу залучити дітей до рухової активності, розвивати учнівський спорт, формувати здоровий спосіб життя для дітей та молоді України та матиме позитивне значення для всебічного розвитку здорового підростаючого покоління громадян, які здатні успішно виступати на міжнародних змаганнях, чемпіонатах Європи та світу, олімпіадах. У результаті спеціалізації, спорт стане складовою освітнього процесу у закладі і буде сприяти розвитку фізичного та спортивного виховання учнів та підлітків, - йдеться у повідомленні.




 


Також депутати Полтавської обласної ради реорганізували комунальний заклад "Полтавська обласна спеціалізована школа-інтернат ІІ-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням окремих предметів та курсів при Кременчуцькому педагогічному коледжі ім. А.С.Макаренка" у комунальний заклад "Полтавський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів при Кременчуцькому педагогічному коледжі імені А.С.Макаренка". Згідно з пояснювальною запискою це дасть змогу привести у відповідність до фактичної діяльності назву закладу освіти, упорядкувати мережу закладів інтернатного типу області. 


Під реорганізацію потрапила й "Полтавська обласна гімназія-інтернат для обдарованих дітей імені А.С. Макаренка Полтавської обласної ради", який реорганізують в "Полтавський обласний науковий ліцей-інтернат ІІ-ІІІ ступенів імені А.С.Макаренка Полтавської обласної ради". 


 


На сесії облради один з депутатів запропонував дати реорганізованому закладу ім'я відомого силача Івана Піддубного. Його підтримали колеги.

Теги: интернат
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх