«Борг Яценюка» за газ може нагадати про себе: через що субсидію у травні на новий період не призначать

11.04.2018, 11:02 Переглядів: 8 659

 

Субсидія на новий термін не призначається через прострочену заборгованість понад два місяці у сумі понад 340 гривень

Органи соцзахисту населення у травні будуть проводити перепризначення субсидій на новий термін (12 місяців) у зв’язку з закінченням опалювального періоду. Субсидія розраховується окремо на неопалювальний та опалювальний період.

 

Крюківське управління соцзахисту нагадує, що згідно чинного законодавства субсидія не буде перепризначена тим сім’ям, які мають прострочену понад два місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн.).

 

Інформацію про заборгованість органам соцзахисту надаватимуть у травні виконавці житлово-комунальних послуг. Всім одержувачам субсидій, у яких є борги з оплати будь-яких житлово-комунальних послуг необхідно або до першого травня погасити борги, або укласти договір про реструктуризацію боргів, звернувшись до організацій, які надають житлово-комунальні послуги.

 

Якщо управління соцзахисту отримають інформацію про наявні прострочені борги в загальній сумі понад 340 грн, субсидія буде перепризначена лише після документального підтвердження їх сплати або укладення договору про реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку (якщо документальні підтвердження будуть надані протягом двох місяців -  субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої, в іншому випадку - з місяця надання документальних підтверджень).

 

«Кременчукгаз» має намір подавати  дані про «борг Яценюка»

При призначенні субсидій на попередній період мерія та ПАТ «Кременчукгаз» домовилися про те, що при поданні інформації про заборгованість споживачів не враховуватиметься так званий «борг Яценюка». Нагадаємо, він виник у платіжках кременчужан через те, що свого часу уряд Яценюка некоректно зменшив норми споживання газу, які потім були поновлені через суд, і кременчужанам донарахували газові борги. Тепер у багатьох вони так і «висять» у платіжках.


 

Чи діятиме «джентльменська домовленість» між мерією та ПАТ «Кременчукгаз» і на новий період призначення субсидій? Чи подаватиме «Кременчукгаз» дані про борги в органи соцзахисту?

 

- Я не бачу причин, чому ми не повинні виставляти ці борги. Їх все одно доведеться оплачувати споживачам. Коли підійде кінцевий термін сплати, ми все одно стягуватимемо ці борги через суд, - відповів на запитання «Телеграфа» Богдан Оксененко, керівник ПАТ «Кременчукгаз».


Нагадаємо, минулого року, доки мерія та «Кременчукгаз» таки домовилися «відкласти» так званий «борг Яценюка» до вирішення питання на державному рівні, багато хто з кременчужан таки сплатив його, побоюючись того, що позбудеться субсидії. На державному рівні питання так і не вирішилося. 

 

Куди звертатися за довідковою інформацією щодо перепризначення субсидій

Управління соцзахисту Крюківського району

Телефони: 6-13-63, 6-01-20

Адреса: вул. І. Приходька, 90, кім. 111.

 

Управління соцзахисту Автозаводського району

Телефони: 77-29-95, 77-32-28 
Адреса: просп. Свободи, 66.

 

Графік роботи управлінь соцзахисту: з понеділка по четвер - з 8.00 до 17.00, у п’ятницю - з 8.00 до 16.00.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх