Порівнюємо зарплати топ-чиновників Кременчука, мерів інших міст, Президента та прем'єра

5.04.2018, 08:15 Переглядів: 7 464

 

Чому мер та всі віце-мери Кременчука отримують зарплату більшу, ніж у Порошенка? Та тому, що надбавки та премії залежать лише від скромності чиновників місцевого самоврядування та політичної волі міськради.

Коли дивишся на зарплату чиновника, завжди виникає питання: це багато чи мало? Ми порівняли зарплати наших топ-посадовців із зарплатами мерів деяких інших міст, у тому числі й сусідніх з Кременчуком, а також взяли міських голів, які «на слуху».


Крім цього, порівняли зарплати наших чиновників із зарплатами найвищих посадовців країни: Президенти України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. До речі, зарплата Гройсмана вища, ніж у Президента, і це пояснюється тим, що він має більший стаж державної служби.


Та як пояснити зарплати наших топ-чиновників: усі вони «переплюнули» Президента, а четверо — більш оплачуваного Гройсмана? Чому чиновник четвертої-п'ятої категорії в органах місцевого самоврядування отримує більше, ніж прем'єр?


Річ у тім, що посадові оклади службовців місцевого самоврядування нормуються, але премії встановлюються рішеннями міської ради: про умови оплати праці міського голови, секретаря міськради, заступників міського голови. І розмір цих премій не обмежується законодавчими актами — тобто все залежить від скромності та «апетитів» топ-чиновників та згоди депутатів на підтримку цих апетитів.


Так, на 2017 рік меру та його заступникам установили 100% надбавки за умови роботи і ще 180% премії. Як бачимо з діаграми, мер Києва Кличко та одіозний мер Одеси Труханов були скромнішими...






Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх