У Полтавській ОДА обговорили реабілітацію інвалідів, пасажирські перевезення, розвиток Інтернет-послуг та екологічну безпеку

2.04.2018, 18:34 Переглядів: 3 383

На щотижневій апаратній нараді вирішували питання забезпечення реабілітації осіб з інвалідністю, передачу повноважень щодо перевезення пасажирів, фінансування природоохоронних заходів. Також звітували про стан техногенно-екологічної безпеки та проект Концепції розвитку Інтернет-послуг.


 

Про впровадження нової системи забезпечення технічними засобами реабілітації осіб з інвалідністю доповідала директор Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА Людмила Корнієнко. Наразі на Полтавщині 82 тис осіб з інвалідністю, серед яких 4 тис. — діти до 18 років. Для їх забезпечення є 29 тис. засобів реабілітації, це 70% від необхідного.


 


Зміни у системі забезпечення реабілітації сприяють задоволенню потреб осіб з інвалідністю. Наприклад, впровадили кілька альтернативних способів вирішення проблеми: це компенсація коштів за придбання виробу реабілітації та тимчасове забезпечення ними. Для 100% оснащення осіб реабілітаційними заходами потрібно додатково знайти кошти: близько 6 млн грн.


 


— Якщо говорити про стан забезпечення технічними засобами, то він достатньо високий. Але не той, що задовольнив би мене. Ми домовилися, що керівник Департаменту соцзахисту за два тижні відпрацює можливості різних бюджетів на реалізацію програми у 100% забезпеченості людей з інвалідністю технічними засобами, — розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.


 


На нараді обговорили передачу райдержадміністраціям повноважень щодо проведення конкурсів із перевезення пасажирів на внутрішньорайонних автобусних маршрутах. Тепер такі маршрути контролюють місцеві органи влади. Вони здійснюють організацію та забезпечення пасажирського перевезення. Головне – узгоджувати свої дії із обласною владою і Міністерством інфраструктури. Наразі є кілька завдань: моніторинг кожного району з метою визначення проблем та придбання відповідного транспорту для перевезення осіб з інвалідністю.


Звітували і про формування Переліку природоохоронних заходів для фінансування з Фонду охорони навколишнього природного середовища Полтавської області в 2018 році.



— Доцільно продовжити практику першочергово фінансування об’єктів, які мають співфінансування, визначені як пріоритетні у районах та мають високий ступінь готовності. Проблема, з якою зіштовхнулися: запити перевищують кошти Фонду. Тому потрібно розставити правильні пріоритети для фінансування природоохоронних заходів, — наголосив директор Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА Ігор Піддубний.


 


Про стан техногенно-екологічної безпеки, надзвичайні ситуації та небезпечні події, які виникли на території області розповів начальник управління з питань цивільного захисту облдержадміністрації Віктор Стеблянко. Він звітував про ситуацію станом на цей місяць та перспективи найближчого часу. За його словами, затоплення на Полтавщині не буде. Адже станом на 1 квітня рівень води у межах норми, є лише кілька випадків підтоплення.


 


— За березень на території області сталася одна надзвичайна ситуація – виявили АЧС і знищили 1129 голів свиней. Карантинні заходи встановили до 20 квітня. Також сталося 179 небезпечних подій, 111 пожеж, 52 ДТП та кілька нещасних випадків. Проте Полтавський підрозділ ДСНС працює у режимі посилення несення служби, тому при першій потребі вони допоможуть, — підсумував заступник голови Полтавської ОДА Роман Товстий.


На апаратній нараді також прозвучала інформація про стан виконання доручення голови ОДА щодо розробки проекту Концепції розвитку Інтернет-послуг до соціально значущих місць в області.


 


— Ми проаналізували два основні напрямки: стан забезпечення фінансування та стан виконання Концепції. Станом на 30 березня цього року маємо таку інформацію: найбільше коштів на вирішення зазначених питань виділять із районних та місцевих бюджетів: від 10 до 60 тис. гривень. Кілька районів не запланували кошти, проте вони вирішать цю проблему, — розповіла керівник апарату Полтавської ОДА Катерина Бойко.



Прес-служба Полтавської ОДА

Автор: прес-служба
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Твоя влада:

Проект «Твоя влада» - офіційна сторінка Полтавської обласної держадміністрації

«ТВОЯ ВЛАДА». ПРО ПРОЕКТ

Комунікаційні майданчики розвиваються з неймовірною швидкістю. Обласна влада повинна користуватися ними для ефективного зв’язку з мешканцями Полтавщини.

Відкритість — є одним із головних пріоритетів Полтавської ОДА. Наша структура працює над цим, щоб якомога ефективніша налаштовувати зв’язок з усіма жителями нашої області.

Прес-служба Полтавської ОДА намагається по максимуму використовувати наявні наразі майданчики для комунікації: газети, телебачення, живе спілкування з людьми. Але вже очевидно, що велику частину інформаційного поля зараз займає саме онлайн.

На початковому етапі ми налагодили комунікацію через соціальні мережі: почали інформувати користувачів «Facebook» та «Twitter» про нашу діяльність та робити все можливе, щоб спілкування було діалогом, а не монологом.

Наступний крок — це більш ефективне інформування полтавців про нашу діяльність через інтернет-видання. Полтавська ОДА активно співпрацює з цим видом медіа. Зараз ми відкриваємо проект «Твоя влада», щоб мати можливість показати роботу обласної влади, провести читача коридорами ОДА, познайомити з її працівниками.

Ми готові до діалогу з кожним. Готові до діалогу з Тобою. Тому що ми — Твоя влада.

Прес-служба Полтавської ОДА

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх