Заморожена шайба на салі не допомогла: «Донбас» вдруге обіграв «Кременчук»

20.03.2018, 21:46 Переглядів: 2 943

 

Три шайби у заключному періоді не допомогли кременчужанам зрівняти рахунок в серії

20 березня хокейний клуб Кременчук провів другий фінальний матч з Донбасом. На жаль, підопічні Олександра Савицького поступилися з рахунком - 3:6.


"Донбас" - "Кременчук" - 6:3 (1:0, 4:0, 1:3)

Рахунок серії - 2:0

Шайби: 1:0 Мостовой (Мазур, Свіщев), 15:56, 2:0 Мостовой (Мазур), 23:24, 3:0 Кузьмик (Коренчук), 30:52, 4:0 Захаров (Лялька, Денискін), 35:07, 5:0 Костиков (Савченко, Коваленко), 35:59, 5:1 Наливайко (Чернишенко - більш.), 40:54, 5:2 Ефимочкін (Рубан), 46:01, 6:2 Коваленко (Костіков, Савченко - більш.), 49:16, 6:3 Бойков (Карпенко, Толстушко - більш.), 52:48

Донбас: Дьяченко (Дуве); Луговой - Кузьмік - Коренчук (А), Матвієнко - Александров; Лялька (А) - Захаров (К) - Денискін, Ігнатенко - Шпак; Савченко - Коваленко - Костіков, Жовнір - Ординський; Свіщев - Мазур - Мостовой, Григор'єв - Фірсов

Кременчук: Власенко (з 35:07 - Петленко); Бойков (А) - Карпенко (К) - Чорний, Козачук - Толстушко; Алексанян-Петрович - Чернишенко (А) - Рубан, Грицьких - Наливайко; Шиманський - Гриценко - Кривошапкін, Савицький - Горлушко; Сеник - Ефимочкін - Поліщук



Перед грою прес-служба "Кременчука" Олександр Геєнко зв'язався з гуру фанатського сектору Парамоном, щоб порадитися, як знати нефарт команди. 


 Интересовал один вопрос: что гуру фанатского сектора делает с нефартовыми шайбами? Парамон видимо что-то недослышал и понес какую-то белиберду о том, что ничего не брал, тем более шайбу, так как был на футболе. 
Наконец-то получилось донести до его мозга суть вопроса. А она вот в чем: ХК «Кременчук» проигрывал, получил большинство в третьем периоде, защитник кременчужан Всеволод Толстушко что есть силы бросил от синей линии, шайба предательски попала в крестовину, взлетела вверх и удивительным образом вылетела за пределы хоккейной площадки сквозь оградительную сетку за воротами. Стоявший рядом видеооператор не растерялся, заснял её одиноко лежавшую у борта, и все телезрители смогли увидеть нефартовую шайбу на своих экранах… Что Парамон делаешь с нефартовой шайбой? …Наконец-то до Парамона дошел смысл вопроса и он закричал «-В морозилку её! Она заморозит ваш нефарт!»


 


Але, на жаль, заморожування шайби не допомогло:( 


"Кременчук" розпочав період з швидких і небезпечних атак, проте майстерність і надійність оборони та голкіпера донеччан не дозволили "городянам" вийти вперед. Про це повідомляє прес-служба УХЛ.


Донецька команда теж не скупилася на гострі випади на ворота Віталія Власенка, і під завісу періоду це дало свої плоди - Денису Мостовому вдалося з п'ятака переграти воротаря гостей, відкривши рахунок в поєдинку.


У другій двадцятихвилинці «Донбас» тільки збільшив свій пресинг і з самого старту періоду не припиняв атаки на супротивника. Таким чином хокеїсти донецької команди ще 4 рази відзначилися у воротах "городян", не залишивши команді з Кременчука шансу на перемогу: на 24-й хвилині ще раз відзначився Денис Мостовий, а слідом за ним по шайбі відправили Сергій Кузьмик, Віктор Захаров і Олександр Костіков , зробивши рахунок на табло 5:0 на користь господарів.


Варто відзначити, що після 4-й пропущеної шайби Олександр Савицький прийняв рішення змінити воротаря Віталія Власенка на Микиту Петленка, який став в створ воріт вперше в плей-офф.

 

І тільки в заключному періоді «Кременчук» зміг повернутися в гру і відібрати у донеччан ігрову перевагу. Після двох сухих періодів, першу шайбу у фіналі плей-офф у складі "городян" закинув захисник Богдан Наливайко, відправивши ігровий снаряд точно між щитків Богдана Дяченка. Відразу після нього в воротах господарів розписався Руслан Ефимочкін, зробивши рахунок 5:2.

 

Однак команда Сергія Вітера змогла швидко повернути розрив в три шайби - це Іван Савченко обіграв Микиту Петленка. Під кінець двадцятихвилинки один з кращих бомбардирів «Кременчука» Антон Бойков ще раз "розмочив" голкіпера господарів «Альтаїра», і встановив вже остаточний рахунок в поєдинку.

 

Підопічні Олександра Савицького йшли вперед, але часу відіграти ще три пропущених шайби вже не залишалося. Хоч «Кременчук» і вдалося обіграти противника в третьому періоді, але провальні перші 40 хвилин зустрічі і фора донецької команди в 5 шайб на старті третього періоду вирішили результат другого півфінального поєдинку.

 

Таким чином «Донбас» повів у серії з рахунком 2:0. Нагадаємо, що фінальна серія триває до чотирьох перемог однієї з команд.


Фінальна серія переїжджає до Кременчука. 23 березня гра відбудеться о 18.45, а 25 березня о 16.30. Ціна квитка - 50 грн. 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Донбас" Джерело відео: XSPORT.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх