Медики Полтавщини визначилися, що дозвіл суду на поховання не потрібен

19.03.2018, 15:46 Переглядів: 3 590

Офіційне повідомлення Департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації

Медики Полтавщини визначилися, що дозвіл суду на поховання не потрібен. Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я Полтавської облдержадміністрації з посиланням на керівника департаменту та на керівника Полтавського обласного патологоанатомічного бюро.


«З 15 березня почали діяти зміни до Кримінально-процесуального кодексу, прийняті Верховною Радою 6 жовтня 2017 року, але пересічних громадян вони не стосуються. Чутка, що українці більше не зможуть поховати своїх родичів без рішення суду про призначення судмедекспертизи, а морги будуть завалені тілами, виявилась неправдивою», – йдеться у повідомленні прес-служби, оприлюдненому 19 березня.


– Відбулась нарада фахівців, нічого особливого у Полтавській області не відбудеться. Ми будемо посилатись на 6-й наказ (Інструкція про проведення судово-медичної експертизи, затверджена наказом Міністерства охорони здоров'я України від 17.01.95 р. №6). Як було, так і залишиться. Ми відпрацювали механізм, люди можуть не хвилюватися. Чекати доведеться тільки у разі необхідності проведення судово-медичної експертизи, наприклад, виявлені ознаки насильницької смерті. А загалом буде, як раніше, – пояснив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.


– Полтавське обласне патологоанатомічне бюро працює в штатному режимі, відмови в прийомі тіл померлих немає. При неможливості отримання медичної довідки про смерть від амбулаторії загальної практики – сімейної медицини, ФАПу, Полтавське обласне патологоанатомічне бюро буде проводити розтин і видавати довідки без обмежень. Підставою являється довідка від органів поліції про ненасильницьку смерть, – повідомив в.о. начальника Полтавського обласного патологоанатомічного бюро Вадим Українець.

Автор: solod
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх