Як у Кременчуці отримати безоплатний рентген

18.03.2018, 09:05 Переглядів: 5 865

 

Начальник міського управління охорони здоров’я Петращук запевняє, що безоплатний рентген у Кременчуці є. Тож посилайтеся на пана Петращука і вимагайте безоплатний рентген

Читачі «Телеграфа» скаржаться на те, що за рентгенівський знімок з них у кременчуцьких лікарнях та поліклініках вимагають гроші. Читачка Олена Григорівна розповіла нам, що за два знімки – зап’ясток та ліктьовий суглоб – з неї узяли 90 гривень, по 45 грн. за кожен знімок.


«ТелеграфЪ» запропонував Олені Григорівні написати скаргу начальнику міського управління охорони здоров’я Дмитру Петращуку – адже той сам неодноразово публічно пропонував кременчужанам звертатися до нього, якщо з них вимагають гроші за рентген.



Олена Григорівна скаргу написала і зареєструвала у міськздороввідділі. Коли вона отримає звідти письмову відповідь, ми розповімо цю історію детальніше.


Наразі ж нагадуємо читачам, яким чином у Кременчуці отримати безоплатний рентген. Ці настанови дав начальник міськздороввідділу пан Петращук. Він же заявив, що медичним установам виділили з міського бюджету гроші на рентгенівські знімки.


Втім, доступ до безоплатного рентгену досить марудний. Схема така: щоб отримати безоплатний рентген, ви звертаєтесь до свого сімейного лікаря – він має виписати вам направлення на рентген і направлення до вузькопрофільного фахівця (наприклад, травматолога). Якщо ви приходите з направленням, вузькопрофільний фахівець зобов’язаний прийняти вас безоплатно, і рентген теж мають зробити безоплатно. Зрештою, саме так заявляв начальник міськздоровідділу.


Також, за його словами, безоплатно роблять рентген пацієнтам, які перебувають у стаціонарі.



Якщо вам відмовляються робити безоплатний рентген або посилають купувати за власні кошти рентгенівську плівку, пишіть скаргу на ім’я начальника міського управління охорони здоров’я. Адже, за його словами, гроші на безоплатний рентген з бюджету виділені. То куди вони йдуть, якщо пацієнтам відмовляються робити профінансований з бюджету рентген?


Звісно, рекомендації – це одне, а травма і біль у травмованому суглобі – це інше. Якщо ви не маєте сил сперечатися з медиками і готові оплатити послугу, не давайте гроші в руки – платіть у касу або через термінал і обов’язково зберігайте чек. А потім пишіть скаргу начальнику міського відділу охорони здоров’я Петращуку, який обіцяв безоплатний рентген, додавайте чек і вимагайте відшкодування сплачених вами коштів. Бо незаконно брати з пацієнта плату за послугу двічі – рентген уже профінансований з бюджету, то з якого дива за нього беруть повторну плату з нас?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх