У Кременчуці відзначають День добровольця

14.03.2018, 14:04 Переглядів: 4 373

 

Присутні поклали квіти до підніжжя пам'ятного знаку «Героям АТО»

Сьогодні, 14 березня, кременчужани відзначили День українського добровольця. Біля пам’ятного знаку «Героям АТО» зібралися АТОвці, рідні загиблих, представники влади, студенти та громадськість.


Саме в цей день у 2014 році перші 500 добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці під Києвом, для формування першого добровольчого батальйону.


Учасник Революції гідності та учасник бойових дій в складі полку «Азов» Станіслав Кшевінський привітав присутніх зі святом.


- Пам'ятаю як у червні 2014 року ще будучи у батальйоні «Золоті ворота» нас називали підрозділом Нестора Махна, адже в жодної людини не було однакової форми та спорядження. Все забезпечення й підтримка йшла від волонтерів та свідомих громадян. День добровольця це не лише свято моїх побратимів, а й ще тих хто підтримував нас в цей час. Якби складно не було, ми завжди пам'ятали тих людей за кого ми воюємо, кого прикриваємо, тих хто за нашими спинами, - зазначив Станіслав Кшевінський.


Фельдшер ротно-тактичної групи 92-ї окремої механізованої бригади Олександр Кравченко та практичний психолог, боєць 92-ї окремої механізованої бригади Юрій Качур згадали полеглих друзів та побратимів.


Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять полеглих Героїв та поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку «Героям АТО». Після завершення заходу присутні поїхали на Свіштовське кладовище вшанувавши пам'ять полеглих побратимів.


А вже 18 березня у Кременчуці відбудеться перегляд фільму «Посттравматична рапсодія» знята режисером Павлом Когутом за мотивами однойменної п’єси Дмитра Корчинського. Початок фільму о 18.00 у Міському палаці культури. Вхід на фільм безкоштовний.


Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх