Виплачувати підвищені пенсії військовим розпочнуть у другій половині березня

8.03.2018, 14:41 Переглядів: 3 751

Основна частина виплат припаде на квітень - органи Пенсійного фонду ще мають отримати довідки від силових структур

Підвищені пенсії військовослужбовцям розпочнуть платити із другої половини березня, а основна частину виплат розпочнеться з 1 квітня. Про це повідломляє офіційний сайт КМУ. Пенсії будуть перераховані з 1 січня 2018 року.Тобто, в квітні військові пенсіонери отримають перераховану пенсію за січень-квітень.

Коли саме надійдуть виплати конкретним особам, залежатиме від того, як швидко органи Пенсійного фонду отримають довідки від структур, в яких військові проходили службу - Міноборони, МВС та інших.  Пенсіонерам не потрібно звертатися до Пенсійного фонду з приводу перерахунку.

Для перерахунку пенсій військовослужбовцям (окрім осіб начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ) будуть враховані: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років. При перерахунку пенсій особам начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ враховуватимуться: оклад за посадою, оклад за спеціальним званням, процентна надбавка за вислугу років, щомісячні додаткові види грошового забезпечення, премія за січень 2016 року.


Пенсії підвищуватимуться поетапно:

  • з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 грн;
  • з 1 січня 2019 року пенсії зростуть в середньому ще на 750 грн;
  • з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 грн.

Таким чином за два роки військові пенсії зростуть приблизно удвічі, повідомляє КМУ. Але підкреслимо: цифри наведені середні, у кожного військового пенсіонера буде своя сума перерахунку. Зараз середня пенсія військових складає 2898,41 грн.


При перерахунку пенсій також враховано вимоги Закону «Про пенсійне забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій осіб» в частині перерахунку пенсій колишнім працівникам МВС відповідно до закону «Про Національну поліцію України». Пенсії їм буде перераховано з 1 січня 2016 року з розстрочкою виплати коштів за попередній період. Тобто з 1 січня 2018 року отримають нові пенсії, а сума за попередній період їм буде виплачуватись починаючи з 1 січня 2019 року.


Загалом пенсії будуть переглянуті для 12 силових відомств. Підвищені пенсії мають отримати майже 498 тисяч осіб. У бюджеті Пенсійного фонду передбачено 7,8 млрд грн. для підвищення військових пенсій.


Військовим пенсіонерам Кременчука перерахунок здійснює Головне управління Пенсійного фонду у Полтавській області (виплатний центр у Полтаві). 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх