Парламент підтримав ініційоване «Народним фронтом» звернення про невизнання виборів російського президента в Криму (відео)

7.03.2018, 13:09 Переглядів: 1 950

Парламент підтримав ініційовану фракцією «Народний фронт» постанову про Звернення до міжнародної спільноти про невизнання виборів російського президента в окупованому Криму. За проголосувало 255 народних депутатів.


 

Доповідаючи проект постанови, її автор Максим Бурбак наголосив, що фракція «Народний фронт» за ініціативою Арсенія Яценюка внесла на розгляд парламенту звернення до міжнародного співтовариства, щоб застерегти і попередити про небезпеку незаконного проведення виборів президента Російської Федерації на тимчасово окупованих українських територіях.



«Головна ідея нашого документа - вибори президента Росії на території Криму та Севастополя є незаконними і не матимуть легітимності. Вони є нікчемними в юридичному, політичному і людському сенсі. Закликаємо світ не визнавати результатів такого голосування», - заявив Максим Бурбак.


«Наша фракція також підкреслює фундаментальний принцип права - «право не може виникнути з правопорушення». Це означає, що незаконне проведення виборів президента Росії в Криму суттєво вплине на результати таких виборів у цілому і робить їх нелегітимними загалом», - наголосив Керівник фракції «Народний фронт».


Він також підкреслив,  що парламент за підсумками подій 18 березня повинен дати оцінку діям російської окупаційної влади і привернути увагу світу до порушень прав людини на півострові.


«Очікуємо, що наша позиція отримає якнайширшу підтримку серед міжнародних партнерів. Нагадаю, що саме цій темі були присвячені нещодавні переговори лідера нашої політичної сили Арсенія Яценюка у Вашингтоні», - зазначив Максим Бурбак.


«Ми хочемо також привернути увагу наших західних колег до необхідності посилити співпрацю для захисту прав людини на території окупованого Криму і Донбасу. Саме гостра потреба захистити права і свободи є єдиним знаменником для обох тем російської агресії проти України - Криму і Донбасу», - підкреслив парламентар.


Він також закликав народних депутатів об’єднати сили, щоб ініціювати перед світом ідею про заснування міжнародного майданчику для обговорення стану дотримання прав людини в Криму і на Донбасі. За його словами, цьогорічне головування Канади в G7 створює для цього сприятливий контекст.


«Ми вимагаємо мобілізації всіх зовнішньополітичних сил України задля активізації міжнародної співпраці на підтримку наших людей, які сьогодні тимчасово перебувають під окупацією та репресіями російської влади»,  - заявив керівник фракції «Народний фронт».


У свою чергу Перший заступник Голови фракції «Народний фронт» Андрій Тетерук, закликаючи колег підтримати звернення українського парламенту до Ради безпеки та Генеральної асамблеї ООН, ОБСЄ, Європейського Союзу та НАТО, зазначив, що «ФСБшно-кремлівський режим хунти, який захопив владу в Кремлі і перепризначає тепер сам себе через так звані вибори президента, ігнорує не лише міжнародне право, а й намагається легітимізувати свої злочини».


«Щоб цього не відбулось, усі, не лише парламент України, а й міжнародні організації, мають рішуче засудити ці вибори, не визнавати їх на території, яка належить Україні, і робити усе можливе, аби весь режим Путіна, який проводить військову агресію проти України, був токсичним для них», - підкреслив він.


«Вони мають бути невизнані в кожній країні, і голосуючи за це звернення, ми маємо зробити неможливим проведення виборів-2018 президента Путіна на території України», - наголосив Андрій Тетерук.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх