Ляшко розповів, де взяти гроші на зниження тарифів

1.03.2018, 17:16 Переглядів: 2 321

Олег Ляшко знайшов кошти для проведення масштабної енергомодернізації та зниження тарифів на газ, які українці не можуть оплачувати через бідність. Лідер Радикальної партії пропонує спрямувати на це гроші, які Україні винен російський «Газпром» за рішенням Стокгольмського арбітражного суду.

«Один із елементів подолання бідності – це зниження ціни на газ. Якщо нам уряд до сьогодні розказував, що такої можливості немає, то після вчорашнього рішення Стокгольмського арбітражу вона з’явилася. Україна виграла і отримає від російського «Газпрому» 2,6 мільярда доларів. Ми пропонуємо уряду спрямувати ці кошти, в першу чергу, на енергомодернізацію. Щоб за рахунок коштів державного бюджету, бо в людей грошей немає, масово провести програми по заміні котлів, вікон, дверей, теплотрас, котелень. Внаслідок цього, зменшити енергозатратність і вдвічі знизити вартість тарифів на газ, щоб люди не виносили останнє після того, як заплатять за комуналку», - підкреслив Ляшко.



Разом із цим народний депутат вимагає від уряду скасувати власне рішення, за яким ціна на вітчизняний газ прив’язана до ціни імпортного.


«Собівартість видобутку власного газу – 2 тисячі гривень, а українці платять – по 8-10 тисяч гривень. Після вчорашнього рішення Стокгольмського арбітражу немає жодних підстав для підвищення ціни на газ для громадян. Ми вимагаємо від уряду відмовитись від цієї ганебної ідеї. Крім того, Кошти, які ми отримає від Стокгольмського арбітражу, мають бути спрямовані на енергомодернізацію, на збільшення видобутку власного газу, як наслідок на зниження ціни газу для громадян і зниження тарифів», - підсумував лідер РПЛ.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх