Сьогодні кременчужани відзначать День добровольця переглядом фільму

18.03.2018, 14:03 Переглядів: 4 811

«Посттравматична рапсодія» - українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом. Це екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського. Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників і ворогів

18 березня, о 18.00, у Міському палаці культури відбудеться презентація фільму «Посттравматична рапсодія» знятого режисером Павлом Когутом за мотивами однойменної п’єси Дмитра Корчинського.


- Цей фільм дуже важливий для нас. Важливо, щоб нас, добровольців, учасників АТО сприймали не тільки як стихійну та руйнівну силу, але й як творчих, позитивних людей, які вміють і можуть щось створювати, будувати, - каже голова громадської організації «Ветерани АТО Кременчук» Володимир Махоркін.


На перегляд фільму громадська організація «Ветерани АТО Кременчук» запрошує всіх бажаючих. Вхід безкоштовний. 


Нагадаємо, 14 березня, кременчужани уже відзначили День українського добровольця. Тоді біля пам’ятного знаку «Героям АТО» зібралися АТОвці, рідні загиблих, представники влади, студенти та громадськість.


Минулого року свято День українського добровольця відзначали вперше. Святкування тривали протягом всього дня. Зранку кременчужани відвідували виставки, а ввечері пройшлися центром міста із факельною ходою. 



Довідково:


«Посттравматична рапсодія» - українська епічна драма, знята режисером Павлом Когутом. Це екранізація однойменної п’єси Дмитра Корчинського. Стрічка розповідає про бійця добровольчого батальйону Сашка, що, виживши після обстрілу під Іловайськом, пробирається до своїх – і зустрічає дорогою найнеочікуваніших супутників і ворогів.

Музика у фільмі звучить у виконанні кобзаря, лідера гурту «Хорея Козацька», заслуженого артиста України Тараса Компаніченка. Серед пісень є і сучасні, і такі, що відповідають історичним періодам, представленим у стрічці.

Серед акторів, що знімалися у фільмі, багато бійців добровольчих батальйонів та Збройних сил. Зокрема, Артем Безверхий – учасник оборони Донецького аеропорту, боєць 81 десантно-штурмової бригади. Марат Сайфулін, Андрій Ватолкін, Олексій Середюк, Максим Михайлов, Олександр Тищенко, Юрій Горовець – у 2014 –2015 були бійцями добровольчих батальйонів «Свята Марія», «Азов», «Шахтарськ». Анатолій Пашинін – відомий російський та український актор, після початку Російсько-Української війни воює добровольцем на боці України (боєць 8-го ОБ УДА «Аратта») та Юлія Тайра Паєвська (парамедик ASAP «Ангели Тайри») приїхали для зйомок з фронту. Автор сценарію Дмитро Корчинський, актори Олексій Середюк і Марат Сайфулін брали участь у штурмі Іловайська у серпні 2014.




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх