У Кременчуцькому районі виявили чуму свиней: виїзди з села Недогарки перекрили

31.01.2018, 13:11 Переглядів: 19 850

 

Близько 1000 п'ятачків підуть під знищення

У селі Недогарки Кременчуцького району виявили африканську чуму свиней. Мешканці навколишніх сіл почали масово вирізати свиней.


Навколо ферми розповсюджується карантинна зона.


 


За даними правоохоронців, через виявлену африканську чуму виставлено 2 цілодобові пости з працівників поліції та держспоживслужби. Три виїзди з села перекрито. 


Серед місцевого населення проводиться інформування. За попередньою інформацією, під знищення потрапляє понад 1000 голів. 


Нагадаємо, що два роки назад за 80 км від Кременчука у селі Рокита (Великобагачанський район) був зареєстрований спалах африканської чуми. Тоді були встановлені зони захисту 3 кілометри, та зону нагляду в радіусі 20 кілометрів. З метою недопущення неконтрольованого руху транспортних засобів виїзди і в’їзди в населений пункт перекрили. 



Тоді головний ветеринарний лікар Кременчука Юрій Сливка дав поради, як виявити хвору тварину та що робити, якщо тварина все-таки захворіла. 



 

*Африканська чума свиней - висококонтагіозна вірусна хвороба свиней, яка проявляється гарячкою, синюшністю (ціанозом) шкіри та поширеними крововиливами (геморрагіями) внутрішніх органів. Недуга належить до списку A згідно з Міжнародною класифікацією заразних хвороб тварин. Для людини африканська чума свиней — безпечна.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх