Як кременчуцький Де Хеа Віталій Онопко зустрів найсексуальнішу футболістку України

21.01.2018, 13:45 Переглядів: 7 509

 

Воротар «Кременя» Віталій Онопко та півзахисник «Пантер» Ліана Бочковська розповіли про те, хто привів їх у футбол, рівень жіночого футболу, кулінарні захоплення та на що сперечаються перед тренуваннями

У гості до «ТелеграфЪ» завітав не один, а одразу двоє футболістів: голкіпер «Кременя» Віталій Онопко та півзахисник уманських «Пантер» Ліана Бочковська. Закохані поділилися як футбол пов’язав їх серця, хто привів їх у футбол, кулінарні захоплення та на що сперечаються перед тренуваннями


Віталій Онопко - воротар «Кременя». Перший дитячий тренер Володимир Коновальчук «Атлант» Кременчук. З 2012 року грав за Оболонь-2 та Оболонь-Бровар, а з 2014 року захищає кольори «Кременя». 

Улюблені команди: «Барселона», «Динамо» Київ. Гравці: Давід де Хеа «Манчестер Юнайтед», Франческо Тольдо, Діда, Антоніо Навас «Реал Мадрид», Ікер Касільяс.
 


Ліана Бочковська - півзахисник «Пантер» Умань. Вихованка бердичівського тренера Володимира Керносенка. Грала за «Легенду» (Чернігів), «Астану» Казахстан. Зараз виступає у Вищій лізі Чемпіонату України за «Пантер» Умань. У 2008 році грала за збірну України U-17, зіграла 2 матчі та забила 1 гол. «Найсексуальніша футболістка України» за версією програми Факти, а також увійшла в 10 найкрасивіших футболісток світу.

Вболіває за «Реал Мадрид» та «Шахтар», серед улюблених футболісток/футболістів: Марта з Бразилії, Давід Луїс «Челсі», Вілья та Ліонель Мессі. Любить готувати, серед фірмових страв солодощі.

 

«Дідусь також стояв на воротах»


Віталій з родини, яка живе футболом батько і дідусь також грали в футбол. Вони і привели маленького Віталіка на стадіон.


- Тато грав у футбол в дитинстві, а дід на воротах стояв, мабуть він мені любов до футболу привив. Дідусь професійно не займався, але грав на Луганську область, - розповів Віталій. – Спочатку коли прийшов я грав у нападі. Дітям же цікаво, коли забиваєш голи. Воротарем став випадково. Зростом був високий й спробували поставити на ворота. У мене стало виходити ще й сподобалося. Так з дитинства й залишився воротарем, навіть бажання грати у нападі не було.


Батьки навіть брали маленького Віталія на матчі Ліги Чемпіонів, де він в живу споглядав на гру великих голкіперів.


- З татом були на матчі Ліги Чемпіонів «Динамо» - «Інтер», на «Реал» їздив де бачив гру гравця збірної Італії Франческо Тольдо. Є багато голкіперів за грою яких я спостерігаю, але не має такого, щоб були кумиру. Необхідно бути самим собою, - додав голкіпер «Кременя»


Необхідно бути самим собою

 

Ліана родом з невеличкого міста на Житомирщині – Бердичеві.


- До футболу займалася вільною боротьбою і як розминка перед тренування грала з хлопцями у футбол. На одному з турнірів за школу мене помітив тренер і запросив на тренування. Так я змінила вид спорту, - зазначила Ліана.


Дівчина грала як в українських клубах так і спробувала свої сили за кордоном у Казахстані.


«Емоції так зашкалювали, що вона перестрибнула двометровий паркан»


У Ліани було багато пам’ятних та класних матчів. Один з таких відбувся у 2013 році коли дівчина грала за чернігівську «Легенду» в зимовому турнірі. Тоді у Маріуполі команди розділили на дві групи й командам необхідно було зіграти по 4 гри, щоб пройти далі.


- Нам необхідно було виграти з різницею м’ячів 13-0 у сильної команди. Зробити це нереально, але нам вдалося. У важкій боротьбі з криками на весь стадіон ми перемогли. У фіналі зустрілися з Дончанкою і вдалося її перемогти в серії пенальті. Першою у нас пробивала Таня Козоренко йде і не забиває… далі була моя черга. Тоді були неймовірні емоції, перемогли у попередній грі з великим рахунком, потім перемогли кількаразового чемпіона, а у фіналі одну з найсильніших команд. Одна з наших дівчат, у якої була червона карточка, якимось дивом перестрибнула величезний двометровий паркан. Не знаю як, але вона на емоціях подолала перешкоду й прибігла святкувати разом перемогу, - згадує футболістка.


Віталій Онопко у минулому сезоні 2016-2017 був одним з кращих воротарів Другої ліги: зіграв 15 «сухих» матчів і пропустив лише 24 м’ячі.

У матчі з запорізьким «Металургом» було одне з найшвидших видалень, на 15 секунді гри арбітр показав Віталію червону картку.


- Суддя тоді вирішив, що я зіграв рукою, але я зіграв у підкаті. Він одразу дав червону, - пригадує Віталій.


У цьому сезоні найбільше запам’ятався матч з «Сумами» коли вдалося відбити пенальті.


- Ще коли грав за дубль «Оболоні» запам’ятався матч коли ми боролися за третє місце. За день до гри з «Чорноморцем» «Дніпро» вийшло на 2 очки вперед і нам потрібна була лише перемога у цьому матчі. Це було дуже престижно, адже дубль «Оболоні» ще не разу тоді не піднімався вище 8 місця. Ми спочатку по ходу гри програвали, потім зрівняли, але згодом пропустили - 1:2. І лише на 85 хв зрівняли і в додатковий час забили третій, що дозволило нам посісти третє місце. Емоції тоді переповнювали, - ділиться Віталій про матч, який найбільше йому запам’ятався.


Про жіночий футбол в Україні


В Україні жіночий футбол не дуже популярний, хоча й проводять міжнародні турніри та ігри, але стабільного зростання немає. Кращі гравці їдуть грати за кордон, адже там умови тренування кращі і зарплати вищі.


- Якщо порівняти з Казахстаном, то тренування проходили на «Астане Арені» - головному стадіоні Казахстану, а у нас тренування проходять… У чернігівській «Легенді» тренувалися на жовтій траві, яка за відчуттями як асфальт. І відношення інше: в Казахстані екіпірування видавали повністю, а в Україні регламентом передбачене повне екіпірування у Вищій лізі, але в деяких командах батьки купували форму. Шкода, що з боку держави немає уваги, - зазначила Ліана.

 

«Багато читав про Ліану й вирішив написати їй»


Віталій і Ліана познайомилися через соціальну мережу.


- Багато читав статей, що Ліану визнали найгарнішою футболісткою й вирішив спробувати і написав їй. Довго спілкувалися, а потім у нас була гра у Вінниці. Ліана в цей час також була там в гостях у кращої подруги. Вирішили зустрітися. Так і розпочався наш шлях кохання, - поділився Віталій.


 


Ліана і Віталій не лише підтримують один одного на іграх, а навіть тренуються разом. У міжсезоння Віталій підтримує форму й грає за «Трансгаз» на чемпіонаті міста.


- Ліана разом з нами на тренуваннях бігає, - зазначив Віталій. – Багато гравців «Кременя» зараз грає на місто і Сергій Степанчук й Андрій Олійник, ледь не кращий нападник в «Молодіжному парламенті».


Футболісти разом грають в FIFA. Віталій в основному обирає улюблену «Барсу», а Ліана «Реал». Вони не сваряться, але завестися на кілька хвилин можуть.


 


- Разом тренуємося. Вийшло так що він воротар, а я йому пробиваю. Коли граємо з ним по пенальті сперечаємося на бажання. Востаннє пробивала пенальті, він два з трьох пропусти, а третій відбив. Довелося виконувати бажання: кувиркатися зі штрафної до середини поля, - розповіла Ліана.



Не футболом єдині. Крім футболу у них є багато цікавих захоплень. Віталій любить виїхати на велосипедах до бабусі з дідусем, які живуть під Кременчуком або поїхати на природу. Любить грати у настільний теніс та боулінг.


Ліана підтримує захоплення коханого й разом готуються до відпочинку. Якщо Ліана маринує м'ясо, то Віталій з нього готує шашлики.


- Пробували маринувати м'ясо в апельсиновому соку, але воно виходить жорсткувате, а в основному використовую майонез зі спеціями, - ділиться секретами приготування Ліана. – Віталік любить м'ясо з картоплею запечені у духовці.


Найбільше Ліана любить готувати солодощі й поділилася з вами рецептом фірмового тортика з полуницею.


Рецепт торта від Ліани Бочковської

Перший шар: 400г печива (такого плану як пряжене), 150г вершкового масла

Другий шар: 300г полуниці для начинки, 600г м'якого сиру (щоб не був розсипчастий), 500мл вершків 20% , 150г цукрової пудри, 1ч.л. ванільного цукру, 100мл води, 20г желатину, 100мл молока

Третій шар: 300г полуниці, 3 ст.л. цукру,100мл вода, 10г желатин

*замість полуниці можна використовувати різні фрукти



Спосіб приготування:

1 шар: Печиво подрібнити (можна в блендері або в пакеті качалкою), масло розтопити і влити в печиво. Перемішати до однорідної маси ... викласти в форму одним шаром і поставити в холодильник на 30 хвилин.

2 шар: Полуницю очистити і розрізати на половинки. Викласти по колу за формою. М'який сир, вершки, цукрову пудру і ванільний цукор змішати в блендері до однорідної маси. У 100 мл води додати 20г желатину, чекаємо поки розбухне. Нагріти молоко 100мл (щоб було гаряче) туди додати розбухнути желатин і повністю розтопити до однорідної маси. Молоко з желатином влити в блендер і ще раз збити. Всю масу влити другим шаром у форму і в холодильник на 3 години.

3 шар: 300г полуниці очистити і викласти в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Томити на середньому вогні так щоб з'явився сік. У 100мл води розбавити 10г желатину і всю масу влити в полуницю. Помішувати поки повністю розчиниться желатин. Як желатин розчинився влити все в блендер і збити (до однорідної консистенції) після вилити в форму третьому шаром і поставити в холодильник на 2 години. Тортик готовийblush

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх