Спростування публікації прес-служби Полтавської ОДА

22.01.2018, 12:25 Переглядів: 4 352


  

           19 січня 2018 року інтернет-видання «Полтавщина» опублікувало статтю прес-служби Полтавської ОДА під назвою «Бездіяльність Служби автодоріг заважає Полтавській ОДА чистити місцеві автошляхи» https://poltava.to/project/3266/

          У статті мова йде про неналежне зимове утримання двох доріг загального користування державного значення, які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області, а саме Т-24-17 /Н-08/ – Чорнобай – Хрестителеве – Оржиця – Лубни та Т-17-14  Чорнухи – Лубни, на підтвердження чого опубліковано відео. Але на відео зафіксовано км 10+100 автодороги О 17 22 323 Оржиця – Хорол, яка знаходиться на балансі Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА. Таким чином, Полтавська ОДА висвітлила результати власної незадовільної роботи.

 

 

Разом з тим, автогрейдер Volvo, з якого ведеться відеозйомка, належить КМП «Кота», кінцевими бенефіціарними власниками якого є Алексанян Вазген Людвігович та Авдалян Дереник Юрдабекович.

          З аналізу офіційного порталу публічних закупівель ProZorro стає зрозумілим, що КМП «Кота» не укладали договори з органами державної влади та органами місцевого самоврядування. Виникає питання, на якій підставі даний автогрейдер залучено до експлуатаційного утримання автодороги О 17 22 323 Оржиця – Хорол без укладання договору?

 

 

 

 

Згідно з додатком Б до ДСТУ 3587-97 «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану» з урахуванням технічної класифікації автомобільних доріг за категоріями, закріпленої у пункті 4.1.2 ДБН В.2.3-4:2015 «Автомобільні дороги. Частина І. Проектування. Частина ІІ. Будівництво» терміни ліквідації зимової слизькості на 100 км протяжності дороги загального користування для дороги ІІІ категорії – 10 годин, ІV категорії – 15 годин.

          Відповідно до пункту 5.3.1 Технічних правил ремонту і утримання автомобільних доріг загального користування України П-Г.1-218-113:2009 та пункту 3.1.2 Єдиних правил зимового утримання автомобільних доріг П-218-118:2005 для дороги Т-24-17 /Н-08/ – Чорнобай – Хрестителеве – Оржиця – Лубни (III категорія) визначено ширину очистки проїзної частини від снігу – 80% і допустиму товщину снігового та сніжно-льодяного накату – 30 мм, для дороги Т-17-14  Чорнухи – Лубни (IV категорія) визначено ширину очистки проїзної частини від снігу – 70% і допустиму товщину снігового та сніжно-льодяного накату – 60 мм.

          Обслуговування автомобільних доріг Лубенського району, які перебувають на балансі Служби автомобільних доріг у Полтавській області, здійснює на підставі договору ДП «Полтавський облавтодор». 19.01.2018 снігоочищення доріг і ліквідацію зимової слизькості на зазначених дорогах здійснено виключно філіями облавтодору у відповідності до нормативних вимог щодо якості та термінів.

          Виконання робіт на дорогах загального користування державного значення без дозволу Служби автомобільних доріг та укладання з нею відповідного договору є незаконним та тягне за собою відповідальність.

          Незрозумілим залишається твердження прес-служби Полтавської ОДА стосовно персональної відповідальності голів районних державних адміністрацій, оскільки дороги місцевого значення знаходяться в сфері управління Полтавської ОДА на балансі Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА. А отже, відповідальність за зимове утримання несе Полтавська ОДА в особі Департаменту будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА.  

Водночас, у першій половині січня поточного року Департаментом будівництва, містобудування і архітектури та ЖКГ Полтавської ОДА укладено 25 договорів на 3,2 млн. грн. до 200 тис. грн. кожний на зимове утримання районів області, але чи зможе ГУ ДКСУ у Полтавській області прийняти їх на реєстрацію та здійснювати по ним платежі, оскільки вони укладені без проведення тендера, а, отже, з порушенням Закону України «Про публічні закупівлі».

          Враховуючи наведене, Служба автомобільних доріг у Полтавській області стурбована дезорієнтованістю Полтавської ОДА та її прес-служби в частині визначення та якісного утримання власних доріг. Сподіваємось, що зазначена публікація є наслідком відсутності досвіду в утриманні автомобільних доріг. З метою недопущення поширення недостовірної інформації, просимо у подальшому перевіряти матеріали, які підлягають публікації.

 

 

 

Прес-служба Служби автомобільних доріг у Полтавській області






Автор: на правах рекламы
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх