Кременчуцький спайдермен Демид Пічка завоював «бронзу» Всеукраїнських змагань

16.01.2018, 13:45 Переглядів: 3 908

 

Федерація альпінізму і скелелазіння України проводить щорічні Всеукраїнські змагання зі скелелазіння в які включені дисципліни: лазіння на швидкість, лазіння на трудність, боулдеринг

Скелелаз з Кременчука Демид Пічка посів третє місце на Всеукраїнських змаганнях, які відбулися у Кам'янець-Подільському. З 11 по 14 січня перший етап Всеукраїнських змагань зі скелелазіння вид боулдеринг зібрав юнаків, дівчат, юніорів та юніорок на «Різдвяний болдеринг - 2018». Організаторами змагань виступила федерація альпінізму і скелелазіння Хмельницької області, яка підготували 15 трас різного рівня складності з використанням сучасних рельєфів і зачіпів для кожної вікової групи.


У змаганнях взяли участь молоді спортсмени з Львівської, Вінницької, Київської, Полтавської, Хмельницької, Тернопільської, Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької та інших областей.


Команду Полтавської області представляв спортсмен з Кременчука Демид Пічка. Разом з ним у віковій групі 2010-2009 р.н. змагалися 23 спортсмена. Демид Пічка попри високу конкуренцію завоював третє місце. Спортсмен готується в манежі КрНУ ім. Остроградського тренерами Оленою Бутенко та Олександром Колісниченком.


 

Болдеринг - різновид скелелазіння і являє собою короткі гранично складні траси. Для заняття і розвитку боулдерингу не потрібно високих стендів, необхідна висота стенду від 4 до 5 метрів.


В Україні найбільш сучасні боулдер-зали розташовані в Києві, Львові, Дніпрі та Харкові. На жаль, у Кременчуці немає боулдерингу і нашим спортсменам доводиться осягати цей вид скелелазіння на змаганнях і боулдерингових залах інших міст, зокрема Києва «Гіперіон», Дніпра «La Scala» та Львова «Бухта».


Скелелазіння як самостійний вид спорту включений в програму Олімпійських ігор з 2020. У скелелазінні прийнята система триборства, яке включає в себе лазіння на швидкість, лазіння на трудність, боулдеринг. Підрахунку загальної кількості балів, враховуються всі три види: болдеринг, швидкість, трудність.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх