За «мінування» аеропорту «Харків» кременчужанина відправили до психлікарні

10.01.2018, 10:52 Переглядів: 3 131

Невдалий жарт мешканця Кременчуцького району коштував йому примусового лікування

За неправдиве повідомлення про підготовку вибуху кременчужанина примусово лікуватимуть. За даними прокуратури, 14 квітня 2017 року 60-річний чоловік зателефонував на службу «101» і повідомив, що незабаром у приміщенні міжнародного аеропорту Харкова станеться вибух.


За завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху (ч. 1 ст. 259 КК України) Автозаводський районний суд ухвалив застосувати чоловіка примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу зі звичайним наглядом. 

 
За словами прокурора Олени Храпко, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння у власній квартирі, чоловік об 11.45 з мобільного зателефонував до чергового Кременчуцького відділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області і повідомив, що незабаром у приміщенні міжнародного аеропорту м. Харків станеться вибух. Цю інформацію працівники служби одразу передали харківським правоохоронцям. Перевірка приміщення встановила, що ніяких вибухових матеріалів в аеропорту нема. Однак своїм завідомо неправдивим повідомленням чоловік відволік від роботи працівників поліції, швидкої медичної допомоги, вибухотехнічної, кінологічної та експертної служб. 


Під час розслідування встановили, що кременчужанин страждає на хронічне психічне захворювання і підпадає під дію ч. 2 ст. 19 КК України.


Наразі до набрання ухвалою законної сили чоловік перебуває під піклуванням сина.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх