Що читає Президент: Порошенко назвав свій топ книжок 2017 року

5.01.2018, 07:15 Переглядів: 3 279

 

Список книг, які Президент Петро Порошенко рекомендує до прочитання

Президент Петро Порошенко представив свій топ книжок 2017 року, які гарант рекомендує до прочитання, повідомляє платформа Medium.


 

«Мустафа Джемілєв. Незламний» Севгіль Мусаєвої та Аліма Алієва

Vivat, 2017

«Це не біографія в класичному розумінні. Крізь призму життя лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва показано долю кримських татар і боротьбу нації за вільне життя, а також сьогодення і проблеми, з якими стикаються кримські татари після анексії Криму», — зазначив Президент.


 

«Любомир Гузар. Хочу бути людиною» Катерини Щоткіної

Vivat, 2017


«Усе, що нам треба,? —? довести справу до кінця. Закінчити революцію. Зламати хребет радянській системі… Зламати її в корені, по суті ?— ?у системі суспільних відносин, освіти, державній системі, у словах, думках і вчинках. Зробити людську гідність мірою всіх речей. І тоді революція буде завершена ?— ?і Революція гідності, і Євромайдан, і Помаранчева Революція, і Революція на граніті. Тому що це стало би торжеством тих цінностей, на яких виростала європейська цивілізація,? —? цінностей християнських, які ставлять на перше місце людину як Образ і Подобу Божу».


 

«Війна з Росією» Річард Ширрефф (переклад Лариса Лебеденко, Раїса Ладохіна)

КМ-Букс, 2017


«Книга розвіює міф про те, що Захід намагається домовитися з Росією, не враховуючи інтересів України. Та наочно показує, до чого слід бути готовими у відносинах з Росією», — поділився Порошенко.

«Той, хто читає газети або дивиться телевізор, не міг не помітити, що справжня демократія? — ?страшний ворог для президента Росії».


 

«Цивілізація. Як Захід став успішним» Ніла Ферґюсона

Наш Формат, 2017

За його словами, це — масштабне історико-економічне дослідження про те, як Європі вдалось стати центром світової цивілізації.


«Хто засуджує «європоцентризм», так наче той є якимось неприємним упередженням, наражається на проблему: наукова революція була, згідно з будь-яким науковим мірилом, цілковито європоцентричною».


 
 

«Шевченко від А до Я» Леоніда Ушкалова

Видавництво Старого Лева, 2017


Глава держави зізнався, що йому дуже імпонує мистецький погляд автора на Шевченка передусім як людину, не лише митця. «Це світлі та життєствердні замальовки про великого українця, сповнені світла, радості, віри й надії. Ця книжка підтверджує, що наша спадщина таїть у собі величезні скарби і варта того, щоб до неї повертатись», — наголосив він.


 

«Decommunized: Ukrainian Soviet Mosaics» Євгена Нікіфорова, Лізавети Герман та Ольги Балашової

Основи, 2017

«Ще одне мистецьке видання, яке рекомендую хоча б переглянути. Тут зібрані фото монументальних мозаїк, які стали артефактами радянських часів. Важливе свідчення епохи, яка відходить у небуття», — підкреслив Порошенко.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: chytomo.com, Emigrados
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх