У Кременчуці презентували написану кров'ю книгу - «Ангели Світла»

4.01.2018, 13:43 Переглядів: 3 937

 

Двокнижжя написано про кременчужан, які загинули в російсько-українській війні

3-го січня у Будинку дитячої та юнацької творчості презентували двокнижжя «Ангели Світла» про кременчужан, які загинули в російсько-українській війні. На заході зібралися рідні загиблих, представники влади, військових частин, військові, волонтери, керівники навчальних закладів та бібліотек міста.


Головний редактор книги Федір Чужа розповів, що перша книга містить 36 біографій кременчужан, друга - розповіді з життя загиблих Героїв. Над книгою працювали 17 авторів, серед яких члени спілки літераторів «Славутич», журналісти та студенти. Книга видана за кошти міського бюджету. Наклад книги - 300 примірників. Зараз надрукована лише половина й найближчим часом додрукують ще 150 примірників.


- Сьогодні ми відкриємо для себе сторінки вічної історії України, сторінки, написані кров'ю кременчужан, ваших рідних і близьких. Це, мабуть, єдина книга, в якій не хочеться, щоб з'являлися нові розділи та сторінки. Хочеться, щоб це видання було першим та останнім. Хочеться, щоб ті історії, які викладені на сторінках книги, навчили нас цінувати мир, людські стосунки та життя, - зазначив міський голова Віталій Малецький.


Матері загиблих кременчужан подякували за душевні розповіді про своїх синів.


- Низький уклін матерям і рідним, ось сиджу зараз у голові прокручую, що так само могла сидіти моя мама, - додав командир одного з загиблих бійців.


 


Найхвилюючим моментом стало вручення книги родинам загиблих. З рук мера Віталія Малецького, секретаря міськради Юрія Гриценка та Федора Чужи матері, дружини та діти загиблих отримали книги про свої рідних, тих, кого вже не буде поруч з ними, тих, хто назавжди залишиться в їхніх серцях.


 


Книги планують передати до міських бібліотек та навчальних закладів. Якщо хто з кременчужан бажає придбати книгу - звернітся до спілки літераторів «Славутич», щоб для вас також встигли надрукувати екземпляр. Одна книга «Ангели Світла» саме про розповіді кременчуцьких Героїв коштує 250 грн.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх