«Який грип очікується цього року?» Про що питали мера Малецького кременчужани під час звіту

25.12.2017, 08:01 Переглядів: 3 400

 

Більшу частину часу, відведеного на звіт, міський голова говорив сам. Встиг коротко відповісти на 10 запитань, і жодного незручного серед них не було

22 грудня, одразу після сесії міської ради, у міському Палаці культури мер Кременчука Віталій Малецький відзвітував перед громадою. На звіт пішло дві години, і більшу частину цього часу мер проговорив сам. У залі ходили помічники, збираючи запитання від кременчужан у скриньки. Потім їх розсортували по теках та дали міському голові. Мер пообіцяв, що кожен з адресатів отримає письмову відповідь. Усно відповів на 10  питань – саме на стільки вистачило часу до кінця зустрічі. Запитання вибрав «рандомно» - по одному з кожної теки. На диво, жодного незручного запитання для мера серед них не трапилося.


Про що питали кременчужани

- Чи запланований внутрішньоквартальний ремонт доріг?

Міський голова відповів, що загалом на ремонт доріг у Кременчуці цьогоріч виділять близько 100 мільйонів гривень. У тому числі, запланований і внутрішньоквартальний ремонт доріг.

 

- Коли нові тролейбуси поїдуть на Раківку?

Віталій Малецький повторив те, що вже озвучував раніше: на жаль, корпорація «Богдан» не встигає виконати замовлення вчасно, і поставка тролейбусів в місто затримується. Проте він пообіцяв, що тролейбуси на Раківку пустить до кінця 2018. І вже на наступний звіт міського голови кременчужани зможуть приїхати новими тролейбусами.

 

- Коли встановлять поштові скриньки? Цим поцікавилися мешканці одного з будинків.

- Мер відповів, що в місті встановлено вже кілька тисяч нових поштових скриньок. І якщо у конкретному будинку є потреба, бажано, щоб було звернення мешканців цього будинку чи під’їзду.

 

- Який грип очікується цього року?

І навіть про таке спитали мера. Це запитання викликало сміх у залі. Віталій Малецький, щоб відповісти, звернувся до начальника управління охорони здоров’я Дмитра Петращука. Той відповів, що очікується три штамми грипу.

 

- Бачите, цілих три. Але, сподіваюсь, вони обійдуть Кременчук стороною, бо в нас дуже гарна погода, - сказав мер.

 

- Куди відправити дитину у вечірній час?

 

Мер порадив Будинок дитячої та юнацької творчості (БДЮТ) та клуби за інтересами. Зазначив, що цього року відремонтований зал БДЮТ, замінені вікна, і не забув при цьому попіарити нардепа, зауваживши, що все це «завдяки підтримці нардепа Юрія Шаповалова»…

 

- Які заходи вживаються для енергоефективності освітлення?


- Мер коротко повторив те, що було у звіті: за рахунок пільгового кредиту НЕФКО у місті проводиться заміна ламп розжарювання зовнішнього освітлення на світлодіодні. Масштабну заміну здійснено у Крюкові та на Раківці.

 

- Мешканці Ревівки просили знайти їм «відповідального за прибирання дитячого майданчика в центрі Ревівки на вулиці Кондратюка».

 

Міський голова зауважив, що на засіданні виконкому ухвалили два позачергові рішення – закріпили зелені зони за КП «Благоустрій Кременчука». Він сказав, що достеменно не пам’ятає, чи йдеться про зелену зону на Ревівці, але пообіцяв, що питання прибирання майданчика буде вирішене.

 

- Не працює зв'язок «Укртелеком», відкритий люк…

 

Віталій Малецький зауважив, що діалог з «Укртелекомом» складний. Це приватна компанія, власник якої за кордоном. Система, за його словами, безгосподарна.

 

- Але ми попрацюємо, щоб оглядові шахти були закриті, - тим не менш, пообіцяв він.

 

- Мешканці вулиці Володимира Великого написали, що їм заважають високі тополі.


Мер повідомив, що в плані на кронування цьогоріч близько 1000 дерев, і ця робота ведеться поступово. За його словами, для КП «Благоустрій Кременчука» нещодавно придбали вишку висотою 33 м, що дозволяє кронування найвищихї дерев.

 

- Чи припинять будівництво Біланівського ГЗК?


- Будь-які роботи треба проводити після проведення екологічних експертиз. Така наша позиція, - відповів Віталій Малецький.  

Відповісти на це питання однозначно він не зміг. Лише зауважив:

- Думаємо, швидко рухатися воно не буде. Але якщо буде, доноситиме нашу думку керівництву держави.  

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх